banner564

Abdülkadir Zeytin Bonzai ticaretiyle suçlanıyor

Arda Erkan’aın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan 5 zanlıya Abdülkadir Zeytin de eklendi

Abdülkadir Zeytin Bonzai ticaretiyle suçlanıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Lefkoşa’da 7 Temmuz 2015 tarihinde hayatını kaybeden Arda Erkan’a uyuşturucu maddeyi veren 5 zanlıya, konu uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan ithal ederek satan zanlı Abdülkadir Zeyin, Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’nda tespit edilerek tutuklandı. 
Abdülkadir Zeyin’in, Arda’nın ölümünden 2 gün önce yani 5 Temmuz 2015 tarihinde Turunçlu kavşağında 100 paket sentetik cannabinoid” ve 50 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hapı bin 600 Euro karşılığında diğer 5 zanlıya verdiği tespit edildi.
Abdülkadir Zeyin’in, tespit edildiği Beyarmudu sınır kapısında, üzerinde yapılan aramada yarım gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirildi. 
Zanlı Abdülkadir Zeyin dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Diğer zanlılar konuştu, Zeyin yakalandı
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mehmet Sevinç, zanlının 5 Temmuz ile 23 Temmuz 2015 tarihleri arasında Gazimağusa’da meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde ithali, tasarrufu ve verme suçları ile ilgili tutuklandığını söyledi. Lefkoşa’da 7 Temmuz 2015 tarihinde Arda Erkan isimli şahsın ölümü ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 22 Temmuz 2015 tarihinde 5 zanlının tutuklandığını anımsatan Sevinç, bu zanlılardan elde edilen soruşturmada zanlı Abdülkadir Zeyin’in 5 Temmuz 2015 tarihinde Turunçlu kavşağında 100 paket “sentetik cannabinoid” ile 50 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hapı, 5 zanlıya verdiğini tespit ettiklerini söyledi.

Rum tarafına geçerken yakalandı
Zeyin’in, Beyarmudu Sınır Kapısında tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Sevinç, zanlı üzerinde yapılan aramada yarım gram “hintkeneviri” olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Mesele ile ilgili olarak yapılan aramalar sonucunda Taşkent yolu üzerinde 147 paket 441 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddenin gömülü olarak bulunduğunu aktaran Sevinç, kayıp olduğuna inandıkları emarelerin bulunduğunu söyledi. 

3 gün tutukluluk verildi…
Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü ve olayın toplumda infial yarattığını belirten Sevinç, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474