banner564

Acil şifa diledi

Cumhurbaşkanı Akıncı, hastane yetkilileri ve doktorlardan çoğu öğrenci olan yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı

Acil şifa diledi
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün sabah Girne-Değirmenlik Dağ Yolu’nda meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve tedavileri Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde devam edenleri ziyaret etti.
Verilen bilgiye göre, hastaneye giden Akıncı, hastane yetkilileri ve doktorlardan çoğu öğrenci olan yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, yaralı öğrenciler ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileterek acil şifalar diledi.

Kaza nedeniyle açıklamalar devam ediyor…
Öte yandan önceki gün Girne Dağ yolunda meydana gelen kaza nedeniyle bazı kurum ve kuruluşlar taziye ve tepki mesajı yayınladı. 
Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) Başkanı Hüseyin Sevay, eğitimin, denetimin ve mühendisliğin kasıtlı olarak kapıdan içeri sokulmadığı yerlerde “trafik güvenliğinden” bahsedilemeyeceğini belirtti.
Sevay, TRAKAYAD adına yaptığı yazılı açıklamada, gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin trafik güvenliği adına kalıcı adım atmadıklarını ifade ederek, halkın artık “yeter” diyerek geldiği noktayı sorgulaması, değişim için seferber olmaya hazır bulunması ve öne doğru adım atması gerektiğini dile getirdi.

Latifoğlu: Suçlu önlem almayan yetkililer
Lefkoşa, 30 Kasım 16 (T.A.K.): Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Yakup Latifoğlu, dün sabah Değirmelik Girne dağ yolunda meydana gelen kazanın esas sorumlusunun önlem almayan yetkililer olduğunu savundu.

KTSO: Sorumlular sorumluluk üstlenmeli
Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Değirmenlik-Girne dağ yolunda meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere tanrıdan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, tedavileri sürmekte olan yaralılara da acil şifalar diledi. 
KTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, “Yeter ki sorumlular sorumluluk alsın ve eyleme geçsin. Aksi takdirde yine bir müddet herkes birbirini suçlar ve yaşananlar unutulur gider. Ta ki yeni acılar yaşanana kadar” ifadelerine yer verildi. 

Gözenler: Açıklamalar acının önüne geçemez
Değirmenlik Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Gülsüm Gözenler, Değirmenlik-Girne dağ yolunda meydana kaza sonrasında yetkililerin “üzgünüz”, “acı içindeyiz” “sözün bittiği yerdeyiz” açıklamalarının ne yaşanan acıyı, ne de olası ihmalleri sorgulamanın önüne geçebileceğini kaydetti. 

Kelle: Herkes elini taşın altına koymalı
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, taziye mesajı yayımlayarak, “Kara gün olarak adlandırdığımız, feci trafik kazası ülkemizi ve bizi yasa boğmuştur” dedi.
Kelle şöyle devam etti:
“Birliğimiz, trafik kazalarını önlenmesi konusunda yetkili mercilerin gerekli önlemi alması ve daha fazla canların bir hiç uğruna kaybedilmemesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini yineleriz. Yaşanan bu tür olayların tekrarlanmamasını ümit eder, kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yaslı ailelerle başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar dileriz.”

Bıçaklı: Herkes üzerine düşeni tez yerine getirsin
Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, Değirmenlik-Girne dağ yolunda yaşanan ölümlü trafik kazası nedeniyle taziye mesajı yayımladı.
Hayatını kaybedenleri rahmetle anan, yaralılara acil şifalar, ailelerine de sabırlar dileyen Bıçaklı, “Bir daha böyle bir acının yaşanmaması için herkes üzerine düşeni bugünden tezi yok yerine getirsin” dedi.

Aygün’den Özgürgün’e çağrı
KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, ülkedeki bakan ve bürokratların eğitim alanlarından farklı görevler yaptığını kaydederek, trafik başta olmak üzere sorunların çözülememesinin nedeninin bu olduğunu savundu.
Aygün, Başbakan Hüseyin Özgürgün’e “eğitimi, mesleki geçmişi ve becerisi makamıyla alakasız olan atamaları gözden geçirin ve görevden alın” çağrısı yaptı.
KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, yazılı açıklamasında kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifa diledi.

Kar-İş’ten taziye mesajı…
Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş), Girne-Değirmenlik dağ yolu üzerinde gerçekleşen trafik kazasında ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halka baş sağlığı ve sabır dilediğini bildirdi.

MASİB hükümeti göreve çağırdı 
Motorlu Araç Satıcılar ve İthalatçılar Birliği (MASİB) Başkanı İbrahim Akın yazılı açıklamasında, Birlik olarak trafik kazaları ile ilgili birçok kez değişik hükümetlere, trafikte yol ve taşıt güvenliği ile ilgili çözüm alternatifleri için görüş sunduklarını kaydetti. 
Akın, Girne Değirmenlik dağ yolunda yaşanan elim kazada hayatlarını kaybedenlere rahmet, ailelerine baş sağlı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473