banner564

“Açılım yapılmalı”

GKK ve Sivil Savunma bütçeleri görüşülürken söz alan UBP Milletvekili Oğuz,  bine yakın uzmanın haklarını sordu

“Açılım yapılmalı”
banner598

Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 279 milyon 50 bin TL olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bütçesi ile 20 milyon 950 bin TL olan Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bütçesi oy birliğiyle kabul etti.
GKK bütçesi üzerine  söz alan UBP milletvekili Dursun Oğuz, GKK bütçesinin hibeden oluştuğunu kaydederek, KKTC hükümetlerinin bu anlamda elinin kolunun bağlı olduğunu söyledi.
Oğuz, bine yakın uzmanın hakları konusunda açılım yapılması gerektiğini belirterek,  hükümette oldukları dönemde yapılanları aktardı.
Oğuz, söz konusu düzenlemelerin personelin motivasyonu açısından önemli olduğunu söyledi.


Töre: Personel desteğine ihtiyaç var
Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP milletvekili Zorlu Töre, GKK’nın personel, teçhizat gibi desteklere ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Töre, KKTC vatandaşı olmayanların, küçük yaştan beri burada olanların vatani görevini ülkede yapabilmesi için düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.
Zorlu Töre, “Çocuklara bayrak ve vatan sevgisi öğretmek öğretmenlerin de bizim de görevimizdir” vurgusunda bulundu.

Gündüz: Denizlerde güvenlik önemli
UBP milletvekili Menteş Gündüz de Genel Kurulda GKK bütçesiyle ilgili söz aldı. 
Gündüz, karasal güvenliğin yanı sıra denizlerdeki güvenliğin de önemli olduğunu belirterek, “GKK bütçesinde partimiz olumlu oy kullanacak ama bütçe günün koşullarına göre yeterli değil” dedi.

Denktaş: Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım
Maliye Bakanı Serdar Denktaş da  bütçe üzerine söz aldı.
Denktaş,“İnsanlara kürsüden ‘Biz sizi düşünüyoruz’ selamı vermekten vazgeçin. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. Eldeki imkanlar neyse o kullanılır. GKK’da büyük kesim uzman ve sözleşmeli personelden oluşuyor. ‘Subaya şu verilir, diğerlerine de verelim’ deniyor. Bunun sonu yok. Ama bizim topladığımız verginin sonu var. Şu anda verebileceğimiz buysa bileceğiz ki eldeki imkanlar bu. Dün hükümette beraberdik, imkanların ne olduğunu siz de biliyorsunuz. Makama mesaj göndermekten vazgeçelim” şeklinde konuştu.

Erhürman: GKK konusunda hassas olunmalı
Başbakan Tufan Erhürman da bütçe üzerine söz alarak, GKK’nın zor şartlarda görevini yerine getirdiğini ifade etti  ve katkı sağlayan eleştiriler yapılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Yargı, polis ve GKK’daki mali haklardan söz ederken hassas olunması gerektiğini belirten Başbakan, “Bu konularda bir sonuç alırsak bunu paylaşalım. Buralardaki insanların bu konuşmalarla boşuna ümide kapılmasını, demoralize olmasını istemiyoruz” açıklamasında bulundu.
Erhürman’ın açıklamasının ardından GKK’nın bütçesi oybirliğiyle onaylandı. Ardından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı bütçesi görüşüldü.

Sivil Savunma Bütçesi de tamam
Sivil Savunma Bütçe üzerine sadece UBP milletvekili Dursun Oğuz aldı.
Oğuz,  görev alanı yangın, sel gibi durumlar olan Sivil Savunma Teşkilat başkanlığı personelinin görev riski ödeneği olmadığını belirterek, bu yılki bütçeye bunun konulmasından duyduğu memnuniyeti  dile getirdi.
Oğuz’un konuşmasının ardından da Sivil Savunmanın bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473