banner564

Kanbay’a  teslim edildi

Bazı dernek ve işadamları, Zeytin Dalı Harekatına destek amacıyla Tük Silahlı Kuvvetlerine yaklaşık bir milyon TL bağışta bulundu

Kanbay’a  teslim edildi
banner598

Gözde Süreç SARI  
Bazı dernek ve işadamları, Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği kanalıyla Tük Silahlı Kuvvetleri’ne yaklaşık bir milyon TL bağışta bulundu.
Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga, Sönmezliler Ocağı Başkan Yardımcısı Halil Kaza, KKTC Emekli Polisler Derneği Başkanı Nurettin Çırakoğlu, Vakıflar ve Din İşleri Emeklileri Derneği Başkanı Derviş Coşkuner ve beraberlerindeki heyet ile İşadamı Ömer Gültekin dün TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ı ziyaret ederek bağış çeklerini takdim etti. 
Ziyarette Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım da hazır bulundu. 
İşadamı Ömer Gültekin Mehmetçik Vakfı’na 250 bin TL, Türk Silahlı Kuvvetleri  Dayanışma Vakfı’na da 250 bin TL olmak üzere 500 bin TL bağışlarken; Kıbrıs Türk Emekliler Derneği 20 bin, KKTC Emekli Polisler Derneği 10 bin, Sönmezliler Ocağı 5 bin, Vakıflar ve Din İşleri Emeklileri Derneği de 2 bin 500 TL olmak üzere toplam 537 bin 500 TL bağış yapıldı. 
Dernek yetkilileri ziyarette, dernekleri ve faaliyetleri ile ilgili bilgi aktararak, Türkiye’nin Afrin harekatına destek belirtti. 
Kanbay heyeti kabulünde, Suriye’nin Afrin bölgesinde teröristleri temizlemek için TSK’nın titizlik ve dikkatle sivillere zarar vermeden çok başarılı bir hareket gerçekleştirdiğini söyledi. 
KKTC’de Kıbrıs Türk halkının sivil toplum örgütleri, dernekleri, düşünürleri ve insanından destek, teşvik ve dayanışma mesajları aldıklarını söyleyen Kanbay, bağışın da kendileri için çok kıymetli olduğunu kaydetti. 
Bu dayanışma ve birliktelik ruhunun önemli olduğunu belirten Kanbay, yapılan ve yapılacak işlerin doğruluğunu ve kararlılığını ortaya koyduğunu söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473