banner564

Adaşların dosyası kabarık

Tasarruflarında 24 gram uyuşturucu madde bulunan zanlılardan Özcan Seymen serbest kaldı, Osman Özbayır ile Osman Kapsıl cezaevine gönderildi

Adaşların dosyası kabarık
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 23 Mart 2017 tarihinde  gerçekleştirilen operasyon sonucu tasarruflarında 24 gram uyuşturucu madde bulunan Osman Özbayır, Özcan Seymen ve Osman Kapsıl, soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 23 Mart 2017 tarihinde aldıkları bilgi ışığında, zanlı 1 Osman Özbayır’ın evine operasyon düzenlediklerini ve Osman Özbayır’ın elinde bulunan ve içerisinde 13 gram uyuşturucu madde olan poşeti ağzı ile parçalamak istediği sırada tespit edildiğini söyledi. 
Zanlı 2 Özcan Seymen’in ise elinde uyuşturucu içeren sarma sigara ile tespit edildiğini belirten Özdesoy, ev içerisinde yapılan aramada 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını kaydetti.

Hücreye konulacağı esnada uyuşturucuyu yere attı
   Zanlı 3 Osman Kapsıl’ın ise aynı evde tespit edildiğini ve mesele kapsamında tutuklanarak Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde hücrelere yerleştirileceği esnada, üstünün aranmasından hemen önce cebindeki 10 gram uyuşturucu maddeyi yere attığını anlatan Özdesoy, her 3 zanlı hakkında başlatmış oldukları soruşturmanın tamamlandığını bildirdi. 
   Özdesoy, zanlılardan Özcan Seymen’in davaları görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göeceği teminat şartlarına bağlanmasını talep ederken, benzer sabıkaları olan ve suç işlemeye devam eden zanlılar Osman Özbayır ile Osman Kapsıl’ın 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Özcan serbest, diğerleri cezaevinde
   Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlılardan Osman Özbayır ile Osman Kapsıl’ın 3 ayı geçmemek şartı işle davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine karar verirken, Özcan Seymen’in 2 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandalı muteber 2 kefilin 25’er bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473