banner564

Adım adım çözülecek

Bakan Kaşif, motosiklet ehliyetleri, CAS’da gelinen son durum, karayollarındaki çalışmalar, Telekomünikasyon Dairesi hakkında değerlendirmelerde bulundu

Adım adım çözülecek
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, motosiklet ehliyetleri, CAS’da gelinen son durum, karayollarındaki çalışmalar, Telekomünikasyon Dairesi ve iç siyaset hakkında TAK ve BRTK muhabirlerine değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Ahmet Kaşif, motosiklet ehliyeti verilmesinde yeni uygulamanın 21 Temmuz’da başlayacağını açıkladı.
Kaşif, ilgili tüzükte yapılan değişiklikle, motosiklet ehliyeti alacak kişilerin en az 10 ders sürüş eğitiminden geçmesinin zorunlu kılındığını, 21 Temmuz’dan itibaren başlayacak yeni dönemde motosiklet ehliyeti almak için başvuranlara, hem sözlü, hem de uygulamalı sınava tabi tutularak “0 hata” ilkesiyle ehliyet verileceğini söyledi.
Bakan Kaşif, sınavlarda “0 hata” ilkesinin benimseneceğini vurgulayarak, trafik kazalarının azalması için kişilere düşen sorumluluğa da vurgu yaptı.
Kaşif, Cyprus Airport Services (CAS) konusunda ortakların karşılıklı mutabakata vardığını, Havaş Anonim Şirketi’nin yüzde 50’lik hissesini devretme kararı alındığını hatırlattı ve yeni ortak arayışının sürdüğünü bildirdi.
Ahmet Kaşif, bir firmayla mutlaka anlaşılacağını ve yer hizmetlerinin yeniden başlayacağını, hükümetin çalışanlarla ilgili kararının da “görevlerine dönmesi” yönünde olduğunu ancak yüzde yüzünün dönmesine garanti veremeyeceklerini belirterek, İş Yasası’nın gereklerini uygulayacaklarını söyledi.


“Sınavlar için talimat verdim...” 
Kaşif, motosiklet ehliyeti verilmesinin bir süre durdurulduğunu anımsatarak, Türkiye’den gelen 2 eğitmenin kurslarından sonra sınav yapıldığını ve başarılı eğitimcilerin belirlendiğini söyledi.
Kaşif, motosiklet ehliyeti sınavlarının başlatılması için talimat verdiğini de açıklayarak, “Sınavlar “0 hata” ilkesiyle yapılacak” dedi. Kaşif, ilgili tüzükte yapılan değişiklikle, motosiklet ehliyeti alacak kişilerin en az 10 ders sürüş eğitiminden geçmesinin zorunlu kılındığını, sınavların da hem sözlü, hem uygulamalı yapılacağını bildirdi.

“Suçlamayla bir yere varılmaz”
Kaşif, Cyprus Airport Services’teki (CAS) sıkıntının nereden kaynaklandığı gibi tartışmalara girmenin gereksiz olduğunu belirterek “Birbirimizi suçlayarak bir yere varmamız mümkün değil. Önemli olan neticeye varmak” dedi.

“Hepsi işe alınmayabilir...”
Ahmet Kaşif, “Bu firmalardan biriyle muhakkak anlaşılacak ve yer hizmetleri tekrar başlayacak. Yer hizmetleri başlarken hükümet çalışanlarla ilgili karar üretmek zorunda kalacak. Çalışanların sosyal ve iş güvenliği hakları Çalışma Bakanlığı ile görüşülüyor. İş Yasası’nın öngördüğü her şeyi uygulayacağız. Çalışanların görevlerine dönmesi hükümet kararı... Elbette ki çalışanlar görevlerine dönecek. Ama 100’de 100’ü dönebilecek mi onun için garanti vermem mümkün değil” dedi.

“Tekelleşmeden yana değilim ama…”
Açıklamasında Telekomünikasyon Dairesi’ne de değinen ve verilen haberleşme hizmetlerinin çeşitlenmesi ve günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Kaşif, “Ben kesinlikle tekelleşmeden yana değilim, olmadım da. Ama herkes üzerine düşen görevi yaparsa daha iyi sonuç alırız. Bir Telekomünikasyon Dairesi’nin sadece sabit telefon ve ADLS geliriyle yürümesi zor” diye konuştu.

“Hükümette aşılmayacak sıkıntı yok...”
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) koalisyon hükümetinin gidişatını da değerlendiren Kaşif, “Sıkıntılar konuşmayla aşılabilir. Sıkıntı büyükse tekrardan görüşülür. ‘Aşılamadı’ denebilir. Şu an hükümette aşılamayacak bir sıkıntı yok” ifadesini kullandı.

“DP-UG’de bölünme yok...”
Bir soru üzerine DP-UG’nin seçimde aldığı sonuçları da değerlendiren Ahmet Kaşif ,“Genele baktığımızda ‘başarılıdır’ demek mümkün değil. Bölgesel baktığınızda, bazı bölgelerde başarılı” ifadesini kullandı.
Kaşif, DP-UG’de bir bölünmüşlük olduğu yönündeki iddiaları yanıtlarken, “DP-UG siyasal parti kimliği aldı, ‘iki taraf veya iki oluşum var’ demek hatadır. Bunu kabul etmek mümkün değil” diye konuştu.

“Yeni yollar tamamlanıyor...”
Bakan Kaşif, karayollarındaki çalışmalarla ilgili de bilgi vererek, yeni yapılan yolların trafik güvenliği sağlandıktan sonra açılmasından yana olduklarını vurguladı.
Metehan yolundaki çalışmaların sona yaklaştığını anlatan Kaşif, söz konusu yolun ışıklandırılması için de bloke edilen paradan talep ettiklerini söyledi. 
Dipkarpaz -Yeni Erenköy yolunun yapıldığını kaydeden Ahmet Kaşif, bu yoldaki çalışmalarda da sona gelindiğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474