banner564

Adliyede gövde gösterisi

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen duruşma öncesinde, Ülkücüler, “Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir”, Kürt kökenli öğrenciler ise “Baskılar bizi yıldıramaz” diye slogan attı

Adliyede gövde gösterisi
banner598

Lefkoşa Kaza Mahkemesi dün en yoğun günlerinden birisini yaşadı. Yakın Doğu Üniversitesi’ndeki (YDÜ) kavga nedeniyle polis tarafından tutuklanan zanlıların duruşması öncesinde adliye bahçesinde toplanan ülkücü ve kürt kökenli öğrenciler karşılıklı slogan attı hem de gövde gösterisi yaptı. Polis mahkeme binasının çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. YDÜ’de 7 Nidan tarihinde ülkücü öğrenciler ile doğu kökenli öğrenciler arasında çıkan kavgada camları kırdıkları, araçlara hasar verdikleri ve ayaklanmaya katıldıkları belirlenerek tutuklanan 14’ü doğu kökenli, 9’u ülkücü olan 23 öğrenci dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, doğu kökenli zanlılar ile ülkücü gruptan olan zanlıları ayrı ayrı mahkemeye getirdi.  İlk olarak tutuklu bulunan doğu kökenli zanlılar Sercan Erkan, Abdurrahman Mat, Doğa Birlik, Ferhat Aydoğan, Savaş Tutuk, Kadir Aydoğdu, Faruk Nizamoğlu, Dijvar Torlak, Bilal Açar, Delil Karadeniz, Şahin Şen, İbrahim Halil Yavuz, Yekta Burak Börühan, Taner Kartal teminat duruşmasına çıkarıldı. Duruşmada kavgaya karışan 14 zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığı açıklandı. Polis, KKTC’de öğrenci olarak bulunan zanlıların davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti.

“Baskılar bizi yıldıramaz”

Mahkeme, 14 doğu kökenli zanlıyı yurt dışına çıkış yasağı ve her birinin 2 bin TL nakit teminat yatırmaları şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Duruşmanın ardından 14 zanlı teminat şartlarını yerine getirinceye kadar polis merkezine götürüldü. Zanlılar cezaevi aracına konulurken, mahkeme önünde bekleyen doğu kökenli öğrenciler, “Baskılar bizi yıldıramaz” şeklinde slogan attı.

Bozkurtlar adliyede

Doğu kökenli zanlılar ile arkadaşları mahkemeden ayrıldıktan sonra polis bu kez ülkücü gruptan tutuklu bulunan zanlıları mahkemeye getirdi. Ülkücü gruptan olan zanlılar Kerim Özer, Kunilayhan Kambur, Birtan Küçükali, Oğuzhan Haliloğlu, Ali Bektaş, Oğuzhan Demirdöven, Mustafa Özge, Yunus Yiğit, Mehmet Hikmet teminat talebi ile duruşmaya çıkarıldı.

“Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir”

Mahkeme, zanlıları 2 bin TL nakit teminat yatırmaları ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Zanlılar teminat şartlarını yerine getirinceye kadar polis merkezine götürüldü. Duruşmanın ardından mahkeme önünde bekleyen ülkücü yakınları, kurt işareti yaparak“ Türk Kürt kardeştir. PKK kalleştir” sloganı attı. Tutuklu bulunan 9 ülkücü zanlı ile 14 doğu kökenli zanlı teminatla serbest kalırken, polis iki zanlıyı daha dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkardı.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473