banner564

Afrodit’i anlatmak istedi

Makarios’un iki çıplak kadınla resmini çizen Kıbrıslı Türk ressam Nurtane Karagil, Rum tarafını karıştırdı

Afrodit’i anlatmak istedi
banner598
 Baf’ın 2017 Avrupa Kültür Başkenti olması etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim sergisine katılan Kıbrıs Türk ressam Nurtane Karagil, Rumların büyük bir çoğunluğunun tepkisini çekti.
   Politis gazetesinin haberine göre; Başpiskopos Makarios’un iki çıplak kadınla resmini ön plana çıkarak Nurtane Karagil, bunu ‘Palia İlektriki’ galerisinde yer alan “Planites” (Gezegenler) sergisine taşıdı.
   Makarios Kültür Merkezi ise, bunun Başpiskopos’un şahsına hakaret içerdiği gerekçesiyle resmin sergiden kaldırılmasını istedi.
   Organizasyon Komitesinin, konuyu ele almak için toplandığını belirten gazete, bu çalışmanın, sergiden geri çekilmesi için herhangi bir nedeninin bulunmadığı kanaatine vardığını bildirdi.
   Habere göre sergi sorumlusu Eleni Parpa, Kıbrıs Türk ressamın, travmatik tecrübeleri işlemek için “çocuk çizgilerini” kullandığını belirtti.
   Eserin ayrıntılara da yer veren gazete, resimde yer alan otobüslerin, 1974 sonrasında Baf’ı terk etmek zorunda kalan Kıbrıslı Türkleri temsil ettiğini, Makarios’un yanında yer alan çıplak kadınların ise Afrodit’i temsil ettiğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474