banner564

Ağır cezada  yargılanacak

Ercan’da sarhoşluktan dolayı çevreye rahatsızlık veren yolcuyu darp eden ve bu nedenle açığa alınan polis memuru Gürşah Üregül’ün aleyhine üç suçlama getirildi

Ağır cezada  yargılanacak
banner598

 Suna ERDEN

Ercan Havalimanı Karakolu’nda bir yolcuyu darp ettiği gerekçesiyle açığa alınan polis memuru Gürşah Üregül hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Darp görüntülerinin sosyal medyaya sızması üzerine görevden uzaklaştırılan Üregül aleyhine yapılan soruşturma sonrası ‘yaralama, ciddi darp ve darp’ suçlamaları getirildi.
Üregül, aleyhine getirilen davalardan yargılanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı. 
Duruşmada Üregül’ün darp ettiği şahsın Barış Tikenci olduğu açıklandı.

Karnına tekme attı
Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, olayın 13 Haziran 2019 tarihinde Ercan Havalimanı Karakolu’nda meydana geldiğini söyledi.
Polis, ülkeden çıkış yapacak olan Barış Tikenci isimli şahsın X-Ray cihazından geçerken sarhoşluk nedeniyle çevreye rahatsızlık verdiğini ifade etti.
Soruşturma memuru, zanlı Üregül’ün rahatsızlık yaratan Tikenci’ye elleriyle vurup yere düşürerek başında ve çenesinde kesi oluşmasına neden olduğunu belirtti.
Polis, zanlının yere düşen Barış Tikenci’ye ayağıyla iki kez karın kısmına, bir kez de baş kısmına tekme attığını belirtti.
Zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını, aleyhine ‘yaralama, ciddi darp ve darp’ suçlarından dava getirildiğini kaydeden polis, yurt dışında olan Tikenci ile telefonda görüştüğünü ve adaya gelip şikâyetçi olacağını söylediğini mahkemeye aktardı.
Zanlının meslekten uzaklaştırıldığını da belirten polis, teminat talep etti.
Mahkeme, zanlının bir kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Ağır cezada yargılanacak
Zanlı, ağır ceza mahkemesinde ‘yaralama, ciddi darp ve darp’ suçlarından yargılanacak. Zanlı ayrıca davaları görülünceye kadar yurt dışına da çıkamayacak.
Açığa alınan zanlı hapis cezası alması durumunda ise meslekten ihraç edilecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473