banner564

‘Aile’ anlayışı kalmadı

Rumların yüzde 78’i ‘evlilik’ yerine ‘birlikte yaşamayı’ tercih ediyor

‘Aile’ anlayışı kalmadı
banner598
   Rumların, evliliğe değil “birlikte yaşama” fikrine sıcak baktıkları ve toplumda eğitim seviyesi yükseldikçe evlilik kurumunun önemini yitirdiği bildirildi.
   IMR şirketi ile Lefkoşa Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre; Rumların yüzde 78’i evlilik yapmak yerine birlikte yaşamayı seçiyor. Yüzde 37’lik kesim, toplum baskısı nedeniyle evlilik yaptığını, yüzde 34’ü bilinçli olarak evlendiğini, yüzde 19’u aileler istediği için, yüzde 14’ü hediyeler için, yüzde 11’i Kilise istediği için, yüzde 9’u da aile kurmak için evlendiğini beyan etti.
   Ankete göre katılımcılar, şu an Rum Meclisi’nde oylama aşamasında bulunan, homoseksüel veya heteroseksüel çiftlerin birlikte yaşamasını öngören yasa tasarısıyla ilgili ne kadar bilgi sahibi oldukları sorusuna yüzde 14 oranında “çok fazla”, yüzde 36 oranında “yeterince”, yüzde 24 oranında “çok fazla değil”, yüzde 26 oranında da “hiç” yanıtı verdi.
   Katılımcılar, evliliğin çağdaş bir toplum için gerekliliği konusunda ise yüzde 57 oranında “gerekli”, yüzde 28 oranında “çok gerekli değil”, yüzde 15’i de “hiç gerekli değil” görüşünü belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473