banner564

Aile şikayetçi olmadı

İbrahim Atar’ın ölümüyle sonuçlanan kazadan dolayı yargılanan 21 yaşındaki sürücü Dilnaz Mamedova 4 yıl hapse mahkum edildi

Aile şikayetçi olmadı
banner598

 Lefkoşa Girne Anayolu’nda 27 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen trafik kazasında İbrahim Atar’ın ölümüne 3 kişinin de yaralanmasına sebep olmakla suçlanan 21 yaşındaki Dilnaz Mamedova hakkındaki dava dün karara bağlandı. 

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemsi heyeti huzurunda gerçekleşen karar oturumunda sanık suçlu bulunarak hapse mahkum edildi.
Heyetin oy birliği ile verdiği kararı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay açıkladı. Ulunay, kararda “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olmak” suçunun 7 yıl kadar hapis cezası veya 5 bin TL’ye kadar hapis cezası öngördüğüne değindi. Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, ölümlü trafik kazalarında yıllardır düşüş olmadığını belirtti. 

Şikayetçi olan yok
Ulunay, bu tür suçları işleyenlere kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Kıdemli Yargıç, kazanın neticesinde bir kişinin ölmesi, üç kişinin yaralanmasını sanığın aleyhine değerlendirdiklerini söyledi.
Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, Atar’ın ailesinin sanığı affetmiş olmasını, sabıkasız oluşunu lehine değerlendirdiklerini belirtti. Ulunay, sanığa ceza takdir ederken, kamu menfaatini göz önünde bulundurduklarını ifade ederek, sanığa oybirliğiyle 4 yıl hapis cezası verdiklerini ve 6 ay ehliyetine el koyduklarını açıkladı.  

Kaza nasıl olmuştu…
Lefkoşa Girne Anayolu’nda 27 Nisan 2017 tarihinde saat 23.50 sıralarında meydana gelen kazada, 20 yaşındaki Dilnaz Mamedova yönetimindeki 760 plakalı aracın Lefkoşa-Girne Anayolu’nun 10-11 kilometrelerinde dikkatsizce seyrettiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelmişti.
Mamedova,yolu ikiye ayıran refüje çarptıktan sonra yolun soluna doğru savrularak Akasya ağaçlarına çarparak durmuştu. Kaza sonucu araçta yolcu olarak bulunan 36 yaşındaki İbrahim Atar kaldırıldığı hastahanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Kazada yine araçta yolcu olarak bulunan 22 yaşındaki Feray Okuçlu, 21 yaşınaki Hüseyin Doğan ile Lefkoşa’da sakin 23 yaşındaki Umut Şanverdi yaralanmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474