banner564

Ailesi ‘İhmal’ var diyor

Hastanede ağrı kesici içmesi tavsiye edilen 80 yaşındaki Mustafa Özdeğer’in 4 kaburga kemiğinin kırık olduğu anlaşıldı

Ailesi ‘İhmal’ var diyor
banner598

 Çiğdem AYDIN

Lefkoşa’ya bağlı Kırıkkale Köyünde hayatını sürdüren 80 yaşındaki Mustafa Özdeğer geçtiğimiz pazar günü düşerek yaralandı.  Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Mustafa Özdeğer önce Akdoğan Sağlık Ocağına götürüldü. Oradan Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Özdeğer’e iddiaya göre ağrı kesici içmesi tavsiye edilerek gönderildi.
Eve gittikten sonra ağrıları hiç dinmeyen Özdeğer, ailesi tarafından özel bir hastaneye götürüldü.
Burada yapılan tetiklerde sol tarafındaki 4 kaburga kemiği kırık olduğu görüldü.
Özel hastaneden çıkan sonuç üzerine isyan eden ailesi Diyalog’a ulaşarak bazı iddialarda bulundu. Özdeğerin kızı Demet Özdeğer, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görevli Doktor Dahan Doğruyol’un kendileri ile yeterince ilgilenmediğini iddia etti.
Doktor Doğruyol da iddiaları kabul etmeyerek, “Hastanın bel ağrısı şikâyeti vardı. Belden bir film alındı, bana getirildi. Ben de baktım belde bir sorun yoktu” dedi.

Demet Özdeğer: Babam neredeyse ölüyordu
Düşerek ağır yaralanan ve dört kaburga kemiğinin kırıldığı günler sonra ortaya çıkan Mustafa Özdeğer’in kızı Demet Özdeğer, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görevli Doktor Dahan Doğruyol’un kendileri ile yeterince ilgilenmediğini iddia etti. 
“Yanlış teşhis babamın ölümüne neden olacaktı” diyen Demet Özdeğer, şunları öne sürdü:
“Geçtiğimiz pazar günü babam düştü. Aldık en yakın yer olan Sağlık Ocağına götürdük. Orada babamı Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler. Babamın başı kanıyordu, dikiş attılar. Röntgen çektiler, bir şey yok dediler. Orada olan ortopedi doktoru babamı görmedi bile; röntgene baktı ‘panadol içsin beredir’ dedi gönderdi. Aldık eve geldik ama babamın ağrıları hiç geçmedi. Geçtiğimiz gün babamı Lefkoşa’da özel bir hastaneye götürdüm. Burada yeniden röntgen çekildi ve ortaya korkunç bir durum çıktı. Babamın sol tarafındaki 4 kaburga kemiği kırıktı ve doktorlar mucize eseri yaşamış dediler.  Sağlık Bakanlığına gittim, Bakan içeride değildi görüşemedim. Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde babamla ilgilenmeyen Doktor Dahan Doğruyol’dan şikâyetçiyim. Panadol içsin beredir diye koydukları teşhis neredeyse babamın hayatına mal oluyordu.”

Doğruyol: Baktığımda sorun yoktu
Doktor Dahan Doğruyol ise hastanın kendisine düşme neticesinde bel ağrısı şikâyeti ile başvurduğunu bele çekilen röntgende ise bir sorun görülmediğini belirtti. 
“Belden bir film alındı bana getirildi. Ben de baktım belde bir sorun yoktu”diyen  Dr. Dahan Doğruyol, şöyle devam etti.
“Ben konsultal hekim olarak görevliydim. Bahsedilen hastayı hatırladığım kadarıyla şahsen ben görmedim. O gün hastanede acilde olan hekim muayene etti, filmi çekildi bel ağrısı şikâyeti vardı. Belden bir film alındı bana getirildi. Ben de baktım belde bir sorun yoktu. Yani benim orada yapabileceğim bir şey yoktu. Zaten denildiği gibi kaburgada kırık varsa ona göğüs cerrahisi bakar değerlendirirdir.  Kaldı ki Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde göğüs cerrahı yoktur. Genel Cerrah arkadaşlar bu tür acil vakalara da bakmaktadırlar fakat benimle alakası yok.”  

YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan
hasan - 5 yıl Önce

kabulleriniz bittiyse hastaneleri düzeltin ey hükümet ve sağlık bakanı !

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473