banner564

“Akademiyi kapattırmayız”

25 öğrenci; pankart, düdük, davul ve sirenlerle Milli Eğitim Bakanlığı önüne giderek protesto eylemi yaptı

“Akademiyi kapattırmayız”
banner598

 

Atatürk Öğretmen Akademisi’nde (AÖA) öğrenim gören öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “AÖA’nın kapatılacağı algısını uyandıran” uygulamaları nedeniyle Bakanlık önünde eylem yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı önüne giden ve “AÖA’yı Kapattırmayız” diyen yaklaşık 25 öğrenci, pankart, düdük, davul ve sirenlerle Bakanlığı protesto etti. 
“Sermaye ve Bakanlık Elele, Eğitim Zibile”, “Kurumunu Ezme Özele Yol Verme”, “İhtiyaç Varsa AÖA’ya Öğrenci Al” pankartları taşıyan öğrenciler daha sonra Bakanlığın “kendilerine sırtını çevirdiğini” ileri sürerek, Bakanlığı sırtını dönerek protesto etti.
Öğrenciler adına yazılı açıklamayı okuyan Ayşe Alioğlu, devletin tek yükseköğretim kurumunun geleceğinden kaygı duyulduğunu, özel kurumlara ilkokul bünyesinde öğretmen yetiştirme konusunda ön izin verilmesinin seçim yasakları içerisinde ve yeterli yasal zeminde görüşülmeden yapıldığını savundu.
Alioğlu’ndan sonra konuşan Hüseyin Toto isimli öğrenci de, “Bakanlığın kendilerini tanıyamadığını, başka bir gün yeniden gelip Bakanlık kapısının önünde eylem yapacaklarını ve bu sefer Bakanlığın kendilerini tanıyıp tanımayacağına bakacaklarını” söyledi.
Konuşmaların ardından eylemci öğrenciler Bakanlık önünden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474