banner564

AKEL endişeli

Müzakerelerin askıya alınmasından memnun kalan Rumlar, “En iyisi böyle kalalım” diyor

AKEL endişeli
banner598
   AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Rum tarafındaki bazı çevrelerin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri ve Rum tarafının müzakereleri askıya almasını fırsat bilerek “bu şekilde kalalım daha iyi” demeye başladıklarını açıkladı. Kiprianu, bu konuda görüş belirtenlerin hat safhaya geldiğini söyledi.
   Haravgi gazetesi  “Taksim Kâbusuna Rıza Göstermeyelim” başlıklı haberinde, Kiprianu’nun, EOKA-B tarafından katledilen Andonis Androniku için düzenlenen anma töreninde, Rum halkına “taksim kâbusuna rıza göstermeme” çağrısında bulunduğunu yazdı.
   Habere göre Rum tarafındaki bazı çevrelerin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri ile Rum tarafının müzakereleri askıya almasını “bu şekilde kalalım daha iyi” söylemini yeniden dillendirmek için fırsat olarak kullandığına vurgu yapan Kiprianu “Bu geçerli değil. Çünkü durum gün geçtikçe daha kötü olacak ve matematiksel olarak halkımızın kolonizasyon nedeniyle yok olmasına sürükleneceğiz” dedi. 
   Kiprianu Rum Yönetimi Başkanı’nın, Türkiye’nin faaliyetlerini gerekçe göstererek müzakereleri askıya almasına onay verdiklerini; ancak müzakerelerin askıya alınmasının başka tamamen son verilmesinin başka şey olduğunu vurguladığı konuşmasında, Kıbrıs sorununa tek çözüm yolunun, BM himayesindeki toplumlararası müzakereler olduğunu kaydetti.
   Anastasiadis hükümetinin politikasına itiraz etmesine karşın AKEL’in iletişim maksatları gütmediğini de söyleyen Kiprianu özetle şunları ekledi:
   “Kıbrıs sorununda durum hat safhaya geldi. Bugün, ya müzakere prosedürünün çökmesi veya müzakerelere doğalgaz masadayken devam etme ikilemi ile karşı karşıya gelme tehlikesindeyiz. Birincisi olursa, Kıbrıs soruna çözüm sağlayacak tek yol sona erecek, muhtemelen taksimci seçenekler yoluna konulacak. İkincisi olursa Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarının askıya alınması veya bu hakların Kıbrıs sorununun çözümünden önce Kıbrıslı Türklerle birlikte kullanılması anlamına gelecek. Son dönemde Başkan Anastasiadis’i, tam da bu nedenle, müzakerelerin yeniden başlaması şartlarını yaratmak için inisiyatif almaya çağırıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473