banner564

Akıl sağlığı  araştırılıyor

7 yaşındaki oğlunu 19 bıçak darbesiyle öldüren 36 yaşındaki Bilge Lord Kunduracı, mahkemede susmayı tercih etti, duruşma salonunda baygınlık geçirdi

Akıl sağlığı  araştırılıyor
banner598

 Suna ERDEN

Gönyeli’de 7 yaşındaki oğlu Ercan Kaya Kunduracı’yı 19 bıçak darbesiyle öldüren 36 yaşındaki Bilge Lord Kunduracı hakkındaki soruşturma sürüyor. Cinayet soruşturması çok yönlü devam ederken,  polis olay öncesini de araştırıyor. 
Zanlının yakınları, zanlının eşi ile ailesinden ifade alacağı öğrenilen polisin, mesaj ve telefon görüşmelerini de inceleyeceği kaydedildi.  Zanlının tıbbı geçmişi ile ilgili de araştırma yapılırken, psikolojik durumu, ceza-i ehliyetinin olup olmadığı ile ilgili doktor kontrolleri sürüyor. Şimdiye kadar dört kez Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrolden geçirilen zanlı ile ilgili henüz bir teşhisin konmadığı,  doktorların zanlı ile konuşarak durumunu anlamaya çalıştıkları belirtildi.
Olayla ilgili kanıtların da analiz ve inceleme için Türkiye’ye gönderileceği belirtilirken, zanlı dün yoğun güvenlik önlemleri altında sabahın erken saatlerinde Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Bıçakladı, birlikte uyudu
Zanlı dünkü duruşmada da sessizliğini korurken, soruşturmayı yürüten Polis Müfettişi Mehmet Sözmener olguları aktardı. Sözmener, zanlının ayrılma aşamasında olduğu eşi Ercan Kunduracı’nın sosyal medya paylaşıma sinirlenerek, kendisinin ve oğlunun yaşamına son vermeye karar verdiğini söyledi. Polis, zanlının 27 Mayıs’ta Ercan Kaya’yı bıçakla karnından yaraladığını ve oğlu ile birlikte uyuduğunu belirtti. Polis, zanlının oğlu ile birlikte bir gece uyuduktan sonra, 28 Mayıs saat 08.00 sıralarında bir gece önce kullandığı bıçakla yeniden eyleme geçtiğini ve Ercan Kaya’yı karnından ve göğsünden defalarca bıçakladığını söyledi.  

Direndi ama olmadı
Zanlının olay mahallinde ifade verdiğini, 29 Mayıs tarihinde mahkemeye çıkarılarak 3 gün tutukluluk aldığını kaydeden polis, bu süre içerisinde Ercan Kaya’ya otopsi yapıldığını, 4’ü öldürücü, 19 bıçak darbesi, 12 tane sıyrık darbesi ve muhtemelen kendisini korumaya çalışırken, direndiğini gösteren ellerinde oluşmuş 4 kesik olduğunu söyledi. Cesette darp ve şiddet izine rastlanmadığını kaydeden polis, soruşturmanın sürdüğünü, kanıtların Türkiye’ye gönderildiğini, zanlının tıbbı geçmişi ve cezai ehliyeti ile ilgili araştırmalar yaptıklarını belirtti.

Birkaç işlem gerekiyor
Olayın vuku bulduğu tarihten önceki süreçle ile ilgilide soruşturma yaptıklarını kaydeden polis, zanlının cezai ehliyetinin olup olmadığı ile ilgili birkaç aşamalı işlem gerektiğini, ilk aşamanın tamamlandığını söyledi. Zanlının psikolojik durumunun da incelendiğini belirten polis, soruşturmanın sürdüğünü söyleyerek, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlı hakkında 7 gün ek tutukluluk emri verdi. 

Baygınlık geçirdi
Avukatı olmayan zanlıya mahkeme söz hakkı verirken, sessiz kalmayı tercih eden zanlı duruşma sonrası bayıldı. Zanlının yüzüne su dökülerek kendisine gelmesi sağlanırken, daha sonra yoğun güvenlik çemberi altında polis aracına götürüldü. Zanlı mahkemeden sonra doktora götürüldü.  

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473