banner564

Akıncı: “Daha yolun başındayız”

“Müzakere masasında harita, yüzdelik veya tek bir köy adı konuşulmadı” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, mülkiyetle ilgili iddiaları yalanladı

Akıncı: “Daha yolun başındayız”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, mülkiyetle ilgili yolun başında olduklarını söyledi. Bu konuda bilgi kirliliği yaratıldığına işaret eden Akıncı, “Müzakere masasında harita, yüzdelik veya tek bir köy adı konuşulmadı…Günü ve saati geldiğinde konuşulacak…Henüz zamanı gelmiş değil…” dedi.
Akıncı, Kıbrıs Türk halkını tehlikeye düşürecek, hak etmediği çerçevede yaşamaya itecek tek bir adım atmayacağını vurgulayarak, “Halkın huzur içinde olmasını istiyorum” ifadesini kullandı.
Mehmet Özkardaş başkanlığındaki Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) heyetini kabulünde Kıbrıs konusunda açıklamalarda bulunan Mustafa Akıncı, 47 yıldır süren müzakere sürecinin 3’üncü ayında olduğunu söyledi. Akıncı, “İnsanımız Kıbrıs sorununda bir yere varılacağına inanıyor. Mutluyum” dedi.
 “Müzakere süreci ve bu konudaki gelişme bizim geleceğimizdir” diyen Akıncı, süreçle ilgili birinci ağızdan görüş talep edilmesinin doğal olduğunu söyledi.

“Yarın basını bilgilendirecek…”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, önümüzdeki hafta hükümeti ve Meclis’te temsil edilen siyasi partileri bilgilendireceğini; yarın sabah da basın-yayın kuruluşlarından temsilcilerle toplantı yapacağını belirtti.
Sivil toplum için de bir platform oluşturulacağını belirten Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ile de görüştüğünü ve önümüzdeki ay milletvekilleriyle Meclis’te bir araya geleceğini kaydetti.
“Kıbrıs sorunun 2 tarafın yararına çözülebilmesi” konusuna verdiği önemden söz eden ve 11 Şubat Ortak Metni’ne sadık olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakerelere bu konuda teyit alındıktan sonra başlandığını anımsattı. 

“Halkın onayı alınacak…”
Kıbrıslı Türklerin özgürlüğünün, eşitliğinin ve güvenliğinin literatüründeki 3 önemli konu olduğuna ve bu konuda sözünde duracağını vurgulayan Mustafa Akıncı, halkın onayını almayan bir anlaşmanın sağlam bir anlaşma olamayacağını ifade etti.
Konuşmasında, “bütün konuların her başlığında anlaşmaya varılması” yönündeki prensip kararını da hatırlatan Akıncı, “Ortaya çıkacak paket halka sunulacak” dedi.

Özkardaş: Açıklamaları zamanında yapın…
KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş ise konuşmasında, Kıbrıs'ta sürdürülen kalıcı çözüm müzakerelerinin “Federal Kıbrıs” ortaklık devletiyle sonuçlanmasını istediklerini vurguladı.
11 Şubat 2014 mutabakat metninden sapılmaması gerektiğini vurgulayan Özkardaş, “KAMU-SEN olarak Mustafa Akıncı liderliğinde sürdürülen görüşmelere destek veriyoruz” dedi.
Özkardaş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan halkı bilgi kirliliğine mahkum etmeden, konuların istismar edilmesini önleyecek doyurucu açıklamaları zamanında yapmasını istedi.

BES’ten Akıncı’ya ziyaret…
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Belediye Emekçileri Sendikası’ndan (BES)bir heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerini bilgilendirmek için eylül ayında bir çalışma başlatılacağını kaydetti.
BES Başkanı Ulus Arpalıklı ise, BES’in her zaman Kıbrıs sorununun çözümüne karşı duyarlı olduğunu ve çözüm sürecine katkı koymaya hazır olduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473