banner564

Akıncı: Hiç yalpalamadı

Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Küçük, 34’üncü ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı

Akıncı: Hiç yalpalamadı
banner598
Gözde Süreç SARI- Rahme ÇİFTÇİOĞLU       
Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, 34’üncü ölüm yıldönümünde Dr. Fazıl Küçük Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı.  Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Derya Kanbay, KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı bakan ve milletvekilleri, askeri ve sivil yetkililer, öğrenciler katıldı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün, 34’üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Aramızdan ayrılışının 34’üncü yılında bugün bir kez daha saygıyla andığımız Dr. Fazıl Küçük, sadece geçmişte verdiği hizmetlerle değil, bugüne yaktığı ışıkla da toplumsal yaşamımız için büyük bir değere sahiptir” dedi. 
Doktorun çok yönlülüğünün, siyasal anlayışına yansıdığını ve toplumsal mücadelesini de çok yönlü kıldığını söyleyen Akıncı, “Hayatı boyunca muayenehanesine kapanmış, kazanç peşinde koşan bir hekim olmadı. Toplumsal dayanışmanın ulvi örneklerini sergiledi; muhtaçları ücretsiz tedavi etti, yoksullara ilaç verdi” diye konuştu. 

“Hiç yalpalamadan kalemine sahip çıktı”
Dr. Küçük’ün sorunları dile getirmek ve toplumsal bilinci uyandırmak amacıyla yoğun çaba harcadığını, bunun için, o günün zor koşullarında gazete çıkardığını belirten Akıncı, bir yandan teknik yetersizliklerle diğer yandan sömürge yönetiminin uyguladığı sansürle mücadele ettiğini ancak hiç yalpalamadan kalemine sahip çıktığını vurguladı.


Küçük için AKM’de tören düzenlendi...
 Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 34’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde anma töreni düzenlendi.
Törene Meclis Başkanı Sibel Siber, Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK)Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK)Tuğgeneral Tevfik Algan, 28.Tümen Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, siyasiler, okullardan, kurum ve kuruluşlardan temsilci ve yetkililerle vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bugün saat 11.15’te başlayan törende Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük konuşma yaptı.  Atatürk Meslek Lisesi korosu sahne alarak müzik ve şiirlerle Küçük’ü andı. Dr. Küçük’ün hayatı ve mücadele yıllarındaki liderliğiyle ilgili gösterim de yapıldı.


Siber ve Denktaş Küçük’ü rahmetle andı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yatığı yazılı açıklamada,  Kurucu Cumhurbaşkanı  Rauf  Raif  Denktaş  ve Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ü ölüm yıldönümlerinden dolayı rahmet ve  saygıyla andı.
Siber, Kıbrıs Türk halkının birlik ruhuyla ve değerli mücadele önderleriyle kendi kimliği ile varolma mücadelesi verdiğini ve geçmişin acılarının bir daha yaşanmayacağı adil bir çözüme ve çözüm müzakerelerine hep destek olduğunu kaydetti.

Sucuoğlu: Örnek devlet adamı
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Dr. Fazıl Küçük’ün toplumun sevgisini ve güvenini kazanmış örnek bir lider ve devlet adamı olduğunu kaydederek, “Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri’ni 34’üncü ölüm yıldönümünde özlem ve saygıyla anıyoruz” dedi. 
Sucuoğlu, Dr. Küçük’ün ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Küçük’ün Kıbrıs Türk halkının gönlünde özel bir yere sahip olduğunu belirtti. 


Atan: Mücadelesi yol gösterici oldu
Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan, Dr. Fazıl Küçük’ ün başlattığı mücadelenin, Kıbrıs Türkü’nün varlığının oluşmasında ve geleceği için çok önemli bir yol gösterici olduğunu belirtti.
Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan, Dr. Fazıl Küçük’ ün ölüm yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının gönlünde özel bir yere sahip olan özgürlük ve varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük' ü, vefatının 34.  yıldönümünde özlem ve saygıyla andıklarını kaydetti.
Atan, Dr. Küçük’ ün Halkın Sesi gazetesinde yazdığı yazılarında, milli varoluş bakımından da çok önemli rol oynadığını dile getirdi.

Çaluda: Halkı için mücadele verdi
Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Ahmet Çaluda, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın yaşamları boyunca Kıbrıs Türk halkı için mücadele verdiğini vurguladı.
Hür-İş Genel Başkanı Çaluda,  Dr. Fazıl Küçük  ve Rauf Denktaş’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, her iki liderin de  Kıbrıs Türk halkı için büyük mücadele verdiğini söyledi. 

Savaşan: Hayatını Kıbrıs Türküne adadı
Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 34’üncü yıldönümünde mesaj yayımlayarak Türkiye olmadan Kıbrıs Türk halkının var olamayacağını ortaya koyarak varoluş mücadelesini örgütleyen Dr. Fazıl Küçük’ün, ENOSİS’e büyük bir cesaretle karşı çıktığını belirtti.
Ahmet Savaşan, Dr. Küçük’ün Kıbrıs’da yaşanan olaylarının dünyada yankı bulmasında öncü rolü bulunduğunun da altını çizdi.
Küçük’ün KKTC’ye giden yolu açan büyük bir lider ve unutulmaz devlet adamı olduğuna dikkat çeken Savaşan, Küçük’ün hayatını Kıbrıs Türklerinin varlığını korumaya adadığını belirtti.


“Türklüğün ayaklar altında ezilmesine izin vermedi”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Koruma Derneği Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün, 34’üncü ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Mesajda, “Dr. Fazıl Küçük İngiliz Sömürge Yönetimi döneminde Kıbrıs Türkünün milliyet ve şerefine tecavüz etmek isteyen her türlü unsura karşı duran bir özgürlük savaşçısıydı. Kıbrıs Türklerinin refahının ve yaşam hakkının ancak ve ancak Türk bayrağının gölgesinde bulunabileceğine inanmış, bu inançla halkını örgütlemiş bir önderdi.  Yaşamı boyunca Kıbrıs davasının Türkiyesiz halledilemeyeceğinin kesinliği üzerinde durmuş;  hiçbir zaman Türklüğün ayaklar altında ezilmesine izin vermemiştir” ifadeleri kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473