banner564

Akıncı: “Toplum liderini seçecek”

Akıncı, “Halk bu seçimin bir partiler seçimi olmadığının farkında, kimin layıkıyla bu mevkii doldurabileceğine bakacak” dedi

Akıncı: “Toplum liderini seçecek”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, halkın, Cumhurbaşkanlığı seçiminin partiler seçimi olmadığının farkında olduğunu belirterek, halkın; “nasıl bir Cumhurbaşkanı istediğiyle ilgili sorularının cevabını kendi vicdanında verdiğini” söyledi. 
Verilen bilgiye göre, Akıncı önceki gün akşam Sütlüce’de düzenlenen bölge toplantısına katıldı. 
Akıncı burada yurttaşlara hitap etti. Akıncı, son zamanlarda, farklı sonuçlar bildiren bazı anketlerin dolaştığına ve yorumlar yapıldığına işaret ederek, “Ben ilk günden beridir halkın gözlerine bakıyorum. Sokağın nabzını tutuyorum, halkımız tüm bunlara cevabını 19 Nisan’da verecektir” diye konuştu. 
Akıncı, bir takım menfaatler için yapıldığını savunduğu “masa başı anketlerinin” daha önce de dolaşığını kaydederek, geçen yerel seçimlerde de yapılan bu anketlerde, Lefkoşa Belediye Başkanı seçilen Mehmet Harmancı’nın üçüncü sırada gösterildiğini anımsattı. 
Son zamanlarda bütün okların kendisine yöneltildiğini savunan Akıncı, eleştirilerin “çamur atma” düzeyine indirgendiğini bunun da korkunun yansıması olduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:
 “Çünkü ilk defa bu toplumun kendi evinin efendisi olması, haysiyetiyle yaşaması, halkıyla birleşip bütünleşerek gerçek anlamda toplumun önünü açmayı hedefleyen lideri engellemeye çalışıyorlar. Halk buna izin vermeyecektir. Bu halk manipülasyonlara rağbet etmeyecektir, çünkü farkındadır ki bu bir parti seçimi değil, Kıbrıs Türk toplumu liderini seçiyor. O nedenle rakamlarla oynamak boş. Halk, kimin layıkıyla bu mevkii doldurabileceğine, kimin kendine hizmet edeceğine bakacaktır.” 
Bu arada Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, dün sabah Lefkoşa’daki 9 Eylül İlkokulu ile Şehit Tuncer İlkokulu’nu da ziyaret etti. 
Akıcı ziyaretlerinde okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti, soruları yanıtladı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473