banner564

Külleri İskele’de denize atılacak

Kıbrıs’ı çok seven ve DAÜ’de uzun yıllar görev yapan Prof.Dr Wilbert Reuben Norman ABD’de hayatını kaybetti, öğrencileri vasiyetini yerine getirmek için harekete geçti

Külleri İskele’de denize atılacak
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) İletişim Fakütlesinde uzun yıllar fotoğrafçılık üzerine ders veren ve birçok gazeteciyi yetiştirip hazırlayan, Skip Norman olarak bilinen 82 yaşındaki  Prof.Dr Wilbert Reuben Norman’ın önceki akşam ABD’den ölüm haberi geldi. 
82 yaşında hayata veda eden Norman öğrencileri tarafından oldukça sevilen ve sayılan bir kişiydi.
Öğrencilerini ve insanları çok seven Norman’ın tek nefret ettiği şey sigaraydı. Norman, birkaç defa İletişim Fakültesi koridorlarında gaz maskesi ile dolaşarak sigaraya karşı bireysel protestoda bulunmuştu.
Norman sayesinde, kapalı alanlarda sigara yasağı ile ilgili yasa çıkmadan önce ilk kez Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığı, fakülte binası içerisinde sigara içmeyi yasaklamıştı. 

“Vasiyeti yerine getirilecek”
Norman’ın ölüm haberinin duyulması ile beraber birçok öğrencisi ve meslektaşı sosyal medya üzerinden üzüntülerini dile getirdi.  Kariyerine Batı Almanya’da belgesel film yapımcısı olarak başlayan Norman’ın bir de vasiyeti vardı. Buna göre Norman öldükten sonra küllerinin İskele’de denize bırakılması yönünde bir vasiyet bırakmıştı. Norman’ın eski  öğrencilerinin  bu vasiyeti gerçekleştirmek için  harekete geçtiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474