banner564

Akıncı’dan Orçan’a ziyaret

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı Tatlısu Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hayri Orçan’la görüştü.

Akıncı’dan Orçan’a ziyaret
banner598
Verilen bilgiye göre, Akıncı, Tatlısu’ya her gelişinde çehresinin değiştiğini fark ettiğini, bunun en başta temizlik olarak göze çarptığını söyledi.
“Buna bir de yeni hizmet binası eklendi. Sayın başkanı maliyetinin yüzde 80’ini Belediyenin öz kaynaklarından karşılayarak böyle bir bina yarattığı için ayrıca tebrik ediyorum” diye konuşan Akıncı, Hayri Orçan’ın Tatlısu’ya çok değer kattığını kaydetti. Belediyelerin çok önemli kuruluşlar olduğuna işaret eden Akıncı, bunu kendi deneyimlerimden de bildiğini belirtti.
Akıncı, yerel yönetimlerin çok önemli bir hizmet alanı olduğuna dikkat çekerek, belediyelerin halkla iç içe olan kuruluşlar olduğunu vurguladı.

“Yerelde sorunlar ne kadar hızlı çözülürse”
“Merkezde oturup her şeyi çözmek mümkün değil. Yerelde sorunlar ne kadar hızlı ve iyi şekilde çözülürse merkezin başı da o kadar az ağrır” diyen Akıncı, hükümetlerin genellikle yetki ve kaynak aktarmakta cimri olduklarını söyledi.
Bunun merkezi yönetimlerin genel bir yanlışı olduğunu ifade eden Mustafa Akıncı, “Ancak yerelde sorunların çözümü hızlandıkça, merkeze de bunun olumlu yansıması olduğunu daha iyi kavrayan hükümetler, kaynakların daha adil bölüşümünü ve yerele daha yeterli kaynak ayrılmasını sağlarlar” şeklinde konuştu.Akıncı, bu anlayış geliştikçe daha iyi ve güzele gidileceğine inanç belirterek, Hayri Orçan’a başarılarının devamını diledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473