banner564

Alagadi’de yakalandı

Suç dosyası kabarık olan ve yurtdışına kaçan Selahattin Delibaş, arkadaşıyla birlikte Taşucu’ndan bindiği Jet Sky ile KKTC’ye geri döndü

Alagadi’de yakalandı
banner598
Zorkun TAŞER
Kuzey Kıbrıs’ta işlediği birçok hırsızlık suçundan dolayı 2008 yılında tutuklanan ve yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan Selahattin Delibaş, aynı tarihte yasal olmayan yollardan yurt dışına kaçmıştı. Delibaş’ın beraberinde Ramazan Akyıldız isimli bir şahıs ile 8 Ekim tarihinde ülkeye kaçak olarak girdikleri belirlendi ve önceki gün Girne-Alagadi sahilinde oldukları tespit edilerek her ikisi de yakalandı. Zanlıların, Taşucu’ndan Jet Sky’e binerek KKTC kara sularına kadar geldikleri, Tatlısu bölgesinde ülkeye giriş yaptıkları belirtildi.  Polisin Jet Sky’de yaptığı aramada ise gizli bölmeye saklanmış iki tabanca ve 8 mermi bulundu. Zanlı Delibaş’ın ailesini görmek için KKTC’ye gizlice geldiğini öne sürdüğü, ayrıca her iki zanlının beraberinde getirdikleri silahlarla ilgili yaptıkları izahatta ise silahları satmak amacı ile getirdiklerini ileri sürdükleri öğrenildi.


Alagadi 3’te tutuklandılar
Selahattin Delibaş ile Ramazan Akyıldız,  dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlıların 10 Ekim 2014 tarihinde Girne-Alagadi bölgesinde meydana gelen “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu, taşıma ve ithali suçlamalarından dolayı tutuklandıkları belirtildi. Polis, zanlıların 8 Ekim tarihinde Jet Sky ile Türkiye’den KKTC’ye geldiklerini, Tatlısu bölgesinden ülkeye giriş yapan zanlıların Alagadi 3 bölgesinde tutuklandıklarını söyledi.
Polis, zanlılara ait Jet Sky’de yapılan aramada 8 adet canlı mermi, bir barette marka 9 milimetre ve bir star marka 9 milimetre tabanca ile silahlara ait iki şarjör bulduklarını açıkladı. Polis, zanlı Delibaşa’ın 2008 yılında Girne-Esentepe bölgesinde meydana gelen birçok ev açma, sirkat ve kasti hasar suçlarıyla bağlantılı olduğunu belirtti. Polis, zanlıların önceki gün gözaltına alındığını, haklarında soruşturma başlatıldığını, alınacak ifadeler olduğunu belirterek, zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
2 gün tutuklu kalacaklar
Girne Kaza Mahkemesi haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi. Öte yandan Jet Sky’de yön bulma cihazı GPS ve yedek yakıt bulunduğu da öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473