banner564

Alınacak ifadeler var

Avukat Tekin Söylemez’in ofisini kundaklayan Murat Ali Yalçınkaya ve Mustafa Türkkal 6 gün daha tutuklu kalacak

Alınacak ifadeler var
banner598
Lefkoşa’da Avukat Tekin Söylemez’in ofisini kundaklayan Murat Ali Yalçınkaya ve Mustafa Türkkal dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Ek süre talebi ile duruşmaya çıkarılan zanlıların olay gecesi alkol aldıkları belirtildi. 
Polis, zanlılar Murat Ali Yalçınkaya ve Mustafa Türkkal’ın 13 Kasım saat 23.00 ile 05.00 arasında Lefkoşa’da faaliyet gösterem Tekin Söylemez’e ait hukuk bürosunun arka tarafında bulunan camı taş ile kırdıktan sonra içerisine yanıcı madde dökerek ateşe verdiklerini söyledi. Polis, zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiklerini, mahkemeye çıkarılarak haklarında 2 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde olayda kullanılan taş ile zanlıların gizlenmek için kullandıkları siyah naylon poşetlerin bulunarak emare olarak alındığını ifade etti. 
Polis, soruşturmanın devam ettiğini, olay gecesi zanlıların gittikleri ve alkol aldıkları yerlerden ifade alacaklarını belirterek, zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkemede söz hakkı alan zanlı Yalçınkaya sürenin uzun olduğunu dile getirirken, zanlı Türkal ise gönüllü ifade verip her şeyi polise anlattıklarını, sürenin uzun olduğunu söyledi.Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme talep edilen 8 günlük süre yerine 6 günün yeterli olacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474