banner564

“Alo alo” ses yok

Elektrik kesintisinin ardından Telekomünikasyon Dairesinin jeneratörü de arızalanınca bilgisayar sistemi çöktü

“Alo alo” ses yok
banner598
Ufuk ÇAĞA
Kalecik Elektrik Santarli’nde meydana gelen ve ülkenin büyük bölümünü etkileyen elektrik kesintisi sadece vatandaşları değil bazı devlet dairelerini de olumsuz etkiledi. Telekominikasyon Dairesi’nde dün, elektrik kesintilerinin ardından devreye giren jenertörde arızalanınca ortaya tam bir traji komik durum çıktı. Jeneratörün susmasıyla çöken bilgisayar sistemi dün Telekominikasyon Dairesi’ndeki birçok hizmetin aksamasına neden oldu. özellikle bilinmeyen numaralar için hizmet veren 192 servisine vatandaşlar uzunca bir süre ulaşamadı.

192 de bilinmeyenlere karıştı
Diyalog’u arayan çok sayıda vatandaş dün, 192 servisine ulaşamadıklarından dert yandı. Diyalog’u arayan vatandaşlar  “ülkede elektrik yok, su yok, 192 cevap vermiyor, artık bir şeyi olsun düzgün yapsınlar” şeklinde sitem etti. Yaklaşık 3 saat boyunca çağrılara cevap veremeyen 192 bilinmeyen numaralar servisi arızanın giderilmesinin ardından yeniden hizmete girdi.

Faturalar da ödenemedi
Bu arada, sistemin çökmesi nedeniyle dün Telekomünikasyon Dairesine fatura ödemek  için giden vatandaşlar da sistemin arızalı olması nedeniyle herhangi bir işlem yapamadan geri döndü.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474