banner564

Amaçları muhalefet

Arter, Glapsides Projesi’yle ilgili yapılan eleştirileri cevapladı:

Amaçları muhalefet
banner598

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, sulak alanda doğa tahribatına yol açtığı gerekçesiyle eleştirilen Glapsides Projesi’nin sırf muhalefet olsun diye eleştirildiğini, projeyi yapan kadrosuna güvendiğini kaydetti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı yazılı açıklamada, projenin ilgili devlet kurumları ile istişare içinde belediyenin tecrübeli mimar ve mühendisleri tarafından hazırladığını ifade ederek, eleştiri yapanların belediye ile diyalog kurmaktan kaçındığını kaydetti.
Dünyanın hızlı bir şekilde değiştiğini, Gazimağusa’nın da değişmesi için gerekli olan adımların atılması gerektiğine dikkat çeken Arter, Glapsides Plajı Düzenleme Projesi’nin de yıllarca konuşulan ve seçim bildirgesinde de yer alan önemli bir proje olduğunu ifade etti. 

"Gönül arzu ederdi ki bize sorsunlar”
İlgili devlet daireleri ile sürekli temas halinde hazırladıkları Glapsides Projesi’yle ilgili eylem hazırlığı yapıldığını hatırlatan Arter, şöyle devam etti:
“Gönül arzu ederdi ki bu proje nedir? Nasıl yapılıyor? diye bize sorulsun, aynı masada oturalım fikirleri olan arkadaşları dinleyelim. 2015 yılında projenin tanıtımı yapıldı, Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçti ve ihalesi de oy birliği ile ilgili firmaya verilip faaliyetler başlamıştır.” 
“Bunu üzülerek görüyoruz ki konu siyasi bir zemine çekilmeye çalışılıyor” diyen Arter, bunun siyasi bir tarafı olmadığını, projenin belediye bünyesindeki mimar ve mühendisler tarafından hazırladığını, teknik konulara hiçbir zaman müdahil olmadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474