banner564

Ambargo insanlık dışı

Sibel Siber, sporun çatışmanın değil barışın ve dostluğun simgesi olduğuna vurgu yaptı

Ambargo insanlık dışı
banner598
Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, “aldığı davet üzerine” KKTC Fenerbahçeliler Derneği ve Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü’nü ziyaret ederek, adaylığıyla ilgili bilgi verdi.
Siber, KKTC Fenerbahçeliler Derneği ziyaretinde, dernek başkanı Erçin Çoban ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelirken, Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübüne yaptığı ziyarette başkan Ali Başman ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. 
Açıklamada, bu ziyaret sırasında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun da yer aldığı ifade edildi. 
Sibel Siber, burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk gençliğinin uluslararası spor müsabakalarına katılma isteğinin önüne kimsenin geçemeyeceğini belirterek, federasyonun attığı adımları sağduyu ile takip ettiğini söyledi. 
Siber, spor ambargosunun insanlık dışı olduğunu ve bu ambargoyu kırmak için yapılan mücadeleyi desteklediğini belirterek, spor konusundaki çatışmacı anlayışla verilen sert demeçlerin birlik ve bütünlüğe gölge düşüreceğine inanç belirtti, “Spor tüm dünyada çatışma kültürünü değil barış ve dostluk kültürünü simgeler” dedi.
Gençlerin Avrupa’daki yaşıtları gibi ve onlarla birlikte spor yapabilmelerinin önünü açacak her türlü adımı desteklediklerini belirten Siber, seçilmesi durumunda cumhurbaşkanlığı döneminde, “ne kendi tarafındaki hamaset nutuklarına ne de güneyden gelebilecek ayrımcı, dışlayıcı söylemlere ödün verileceğini” söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473