banner564

Anadolu Ateşi ateşledi!

Kıbrıslı Türklerin yurt dışında ilk tatil adresi Antalya, ülke içinde Merit Park

Anadolu Ateşi ateşledi!
banner598
Pelin YÜKSELAY
Ekonomik sıkıntılara rağmen vatandaşların yurt içi ve yurt dışı tatil olanaklarına ilgi gösterdiği bildirildi. Diyalog’un, görüşlerine başvurduğu seyahat acenteleri, yurt dışında ilk sırayı Antalya’nın aldığını belirtirken, yerli oteller arasında ise Merit Park’a ilginin arttığına dikkat çekti. Kösezade Turizm İş Geliştirme Müdürü Onur Berberoğlu, Anadolu Ateşi’nin gösteileri sonrasında Merit Park’a ilginin daha da arttığına dikkat çekti. 

Berberoğlu: Türkiye turları ve Antalya’ya ilgi büyük
Diyalog Gazetesi’ne konuşan Kösezade Turizm İş Geliştirme Müdürü Onur Berberoğlu da, çok geniş bir skalada hizmet verdiklerini belirterek, her türlü seçeneği müşterilerine sunduklarını dile getirdi. İçerisinde bulunduğumuz dönemde Türkiye turları ve Antalya rezervasyonlarının ilgi gördüğünü belirten Berberoğlu, iç pazarda da vatandaşların kendisini yenileyen otellere ilgi duyduklarını anlattı.
 
“Gemi turları ve Avrupa turları da revaçta”
Berberoğlu, gemi turları ve Avrupa turlarına da ilginin büyük olduğunu belirterek, 4-5 farklı gemi firması ile çalıştıklarını vurguladı. Türkiye’deki otellerin yüzde 80’i ile hizmet verdiklerini belirten Berberoğlu, “Bizi tercih eden müşterilerimize en iyi hizmeti optimum fiyatla vermeye çalışıyoruz” dedi.

“Merit Park ve Artemis revaçta…”
İç piyasaya bakıldığı zaman kendini ve konseptini yenileyen otellere büyük ilgi olduğunu belirten Berberoğlu özellikle Merit Park ve Kaya Artemis’in revaçta olduğunu belirtti. 
Ultra her şey dâhil sisteminin önemine dikkat çeken Berberoğlu, iki otelin de gün boyu süren etkinlikleri ile vatandaşın ilgisini çektiklerini dile getirdi. Berberoğlu, Merit Park Otel’in Anadolu Ateşi’ni ülkeye getirmesi ile diğer otellerden daha öne çıktığını da belirtti.

“Güney’den pek fazla talep yok”
Güney Kıbrıs’tan çok fazla talep almadıklarını dile getiren Berberoğlu, zaman zaman transfer talepleri aldıklarını ve bunları gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Berberoğlu çok ender de Kıbrıs otelleri için başvuran kişiler olduğunu belirtti.

“Ambargolar sıkıntı yaratıyor”
Kösezade Turizm İş Geliştirme Müdürü Onur Berberoğlu KKTC’nin ambargolar altında olmasından dolayı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, yurt dışına fuarlara gittiklerinde KKTC’yi anlatmakla ilgili sıkıntılar çektiklerini belirtti.

Polatkan: Her türlü tatil imkânını sunuyoruz
Polatkan Turizm Satış Müdürü Sibel Polatkan da,  vatandaşlara her türlü tatil imkânı sunduklarını belirterek, Cruiz turları, yurt dışı gezici kara turları, balayı çiftlerine yönelik Antalya otelleri ve Uzak Doğu turlarıyla müşterilerinin hizmetinde olduklarını belirtti.

“Vatandaşlar bütçelerine göre hareket ediyor”
Çocuklu çiftlerin genellikle Antalya otellerini tercih ettiğini belirten Polatkan, gezici kültür turları da bulunduğunu ve bunların da çoğunlukla tercih edildiğini kaydetti.
Vatandaşların bütçelerine göre hareket ettiğini vurgulayan Polatkan, yolcuların bütçelerine bağlı olarak onları yönlendirdiklerini kaydetti.
Gemi turlarının yoğunlukta olduğunu dile getiren Polatkan, bütçe dostu olarak da kara turları ve Antalya paket turları olduğunu söyledi. 
Kıbrıs otellerine de talep olduğunu ancak, Kıbrıs otellerinin vatandaşlar tarafından pahalı bulunduğunu belirten Polatkan, bu noktada insanların Kıbrıs’ta tatil yapmak yerine, Antalya’da tatil yapmayı tercih ettiklerini sözlerine ekledi.
Güney Kıbrıs’tan vatandaşların da tatil yapmak için acentelerine başvurduğunu anlatan Polatkan, Güney’den gelen kişilerin genel olarak Antalya’ya ve İstanbul’a gitmeyi tercih ettiklerini belirtti. 

“Uçak biletleri çok pahalı”
Sektördeki sıkıntıları da sorduğumuz Polatkan Turizm Satış Müdürü Sibel Polatkan, uçaklarda sorunlar yaşadıklarını belirtti. Yaz sezonunda bilet fiyatlarının normalden daha pahalı olduğunu dile getiren Polatkan, hava yolu şirketlerinin bu konuda önlem alması gerektiğini söyledi. Polatkan sözlerine şöyle devam etti: “Bugün bir Antalya bileti 500-600 TL. 35 dakikalık mesafe uçak dolu diye bu fiyatlara satılıyor. Ben misafirlerime bu fiyatı söylerken içim acıyor.” 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474