banner564

Anastasiadis'ten darbe mesajı

Anastasiadis “hataların bedeli pahalıya mal oldu”diyerek, Helenizmin ata toprakları üzerinde baki kalması için tarihi kararlara ihtiyaç olduğunu belirtti

Anastasiadis'ten darbe mesajı
banner598
   Rum lideri Nikos Anastasiades, geleceği belirleyecek tarihi kararlar alınması gerektiğini söyledi.
Kıbrıs'ta 15 Temmuz, 1974 Yunan darbesinin yıldönümü dolayısıyla dün yazılı bir açıklama yapan Anastasiades, kabul edilmez mevcut durumun tehlikelerinin ve gerçeklerin tam farkında olarak “Helenizm’in ata topraklarımız üzerinde baki kalması için; işbirliği ruhuyla çalışmamız ve geleceğimizi belirleyecek tarihi kararlar almalıyız” dedi.
   Nikos Anastasiades, ülkeyi, halkı ve kurumları Avrupa Birliği çerçevesinde yeniden birleştirmeyi sağlayacak olan Kıbrıs sorununa çözüm bularak, ihanetin kara lekesinden ve sıkıntısından kurtulmanın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
   Anastasiais şöyle devam etti:
   “Bu süreçte adil mücadelemizde kaderimize biçim vermemiz, hatalarımızı kabullenmemiz, başarısızlığımızdan ve anlaşmazlığımızın sonuçlarından ders çıkarmamız, çekişme ve küçük işlerle uğraşmaktan vazgeçmemiz istendi.
  “Halk ve liderlik yola birlikte, fikir birliğiyle devam etmeli, tarihe saygı duyulmalı ve tarihi anılarımızı korumalıyız.Bugünkü üzücü darbenin yıldönümü, herkese bir daha tekrarlanmaması ve kınanması gereken olayların anılarını geri getirmiştir.
   Bugün, demokrasi, meşruiyet ve özgürlük için mücadele edenlerin, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğü için hayatlarını kaybedenleri anmaya adanmıştır.”

Meclis’te konuştu

   Anastasiades, dün Temsilciler Meclisi'ndeki özel oturumuna da katıldı. Rum lideri toplantı sonrasında yaptığı açıklamada “Hatalar pahalı biçimde ödenmiştir ve biz onlardan kurtulmak istiyoruz” dedi.
   Atışmalardan ve küçüklüklerden kurtulmak, birlik içinde olmak gerektiğini belirten Anastasiades,   “Daha kötü olayları önlememiz ve bize bir Avrupa ortamında yeniden var olmamızı, geçmişin yaralarını müştereken sarmayı sağlayacak koşulları yaratmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Omiru’dan ‘OXI’ uyarısı

   Rum Meclisi Başkanı Yannakis Omiru, Kıbrıs sorunuyla ilgili anlaşmanın dengesiz ve başarısız olması halinde halkın bunu reddedeceğini söyledi.
    15 Temmuz, 1974 Yunan darbesi ve 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın yıldönümleri dolayısıyla dünkü özel oturumda toplanan konuşan Omiru “ çözümü gerçekten isteyen ve bir kurban olan herkesin Türkiye'yi uzlaşmaz tutumundan, istilacı ve yayılmacı politikasından vazgeçmeye razı etmesi gerekir”dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474