banner564

Anayolda 50 metre sürükledi

Yonca Kavşağında kiralık araba ile 21 yaşındaki Barış Hakan’a çarparak ölümüne neden olan sürücü ve arkadaşı tutuklandı

Anayolda 50 metre sürükledi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Lefkoşa - Gazimağusa anayolu Yonca Kavşağı yakınlarında önceki gün kiralık bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Barış Hakan’ın ölümüyle ilgili detaylar netleşti. Başkası adına kiralanmış araçla Hakan’a çarpan Franklin Onyedika Onuora’nın olaydan sonra kaçtığı ve 500 metre ilerideki bir işyeri arkasına aracını sakladığı açıklandı. Kazadan sonra gözaltına alınan sürücü Onuora ile ona aracı kullanması için veren arkadaşı zanlı Samtoo Valentine Okolie dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Kazayla ilgili soruşturmayı yapan polis, kazanın 23 Temmuz’da sabah saat 04.00 sıralarında Lefkoşa-Gazimağusa anayolu Yonca Kavşağı yakınlarında meydana geldiğini tekrarladı. 
Polis, zanlı Franklin Onyedika Onuora’nın yönetimindeki MJ 919 Z kiralık araçla Gazimağusa’ya doğru dikkatsiz ve süratli seyrettiği esnada, Yonca Kavşağı yakınlarında aynı istikamete doğru yaya olarak seyreden Barış Hakan’a aracının sol kısmı ile sert bir şekilde çarptıktan sonra 50 metre sürüklediğini kaydetti. 

Gönüllü ifade verip suçunu kabul etti
Polis, Hakan’ın almış olduğu yaralara dayanamayarak olay yerinde feci şekilde can verdiğini ifade etti. Polis, zanlının kaza anında durmayarak kaçtığını, 500 metre gittikten sonra aracını bir iş yeri önünde gizleyerek olay yerine yaya olarak geri döndüğünü belirtti. 
Zanlının olay yerinde panik halinde olması ve şok geçirmesi sebebi tespit edilerek tutuklandığını ve bir saat sonra gönüllü ifade verip suçlarını itiraf ettiğini kaydeden polis, zanlı Franklin Onyedika Onuora’nın dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme suçundan tutuklandığını ifade etti. 
Zanlı Samtoo Valentine Okolie’nin ise zanlı Onuora’ya KKTC ehliyeti olmadığı halde adına kiraladığı aracı vermekten tutuklandığını belirten polis, soruşturmanın yeni başladığını ifade ederek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474