banner564

Anlamlı protesto

Kısa süreli yağışlar, ülkenin bazı kesimlerini teslim aldı

Anlamlı protesto
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da dün akşam saatlerine doğru aniden bastıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi. İtalya’nın ünlü şehri Venedik’i aratmayan görüntülere sahne olan Gazimağusa’da birçok ev ve işyerini de su bastı. Barbaros Sokak Karakol Mahallesi’ni de su basarken, Gökmen Özbey isimli vatandaş, dalgıç kıyafeti ile biriken sularda yüzerek, yaşanan durumu protesto etti.  Gazimağusa’ya bağlı köylerde de aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Erdemli, İnönü – Vadili ve Dilekkaya- Kırıkkale köyleri arasındaki yollarda su taşkınları olurken, yollar bir süreliğine trafiğe kapatıldı. 

Balık misali yüzdü
Aşırı yağışlar dün Gazimağusa bölgesinde etkili oldu. Larnaka yolu olarak bilinen 15 Ağustos Bulvarı sulara teslim oldu. Cadde, bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Gazimağusa Belediyesi, Polis Müdürlüğü ve Sivil Savunma Teşkilatı’na ait ekipler, su baskınına uğrayan bölgelerde uzun süre uğraş verdi. Aşırı yağıştan dolayı Barbaros Sokak Karakol Mahallesi’ni de su bastı. Mahalle sakini Gökmen Özbey, dalgıç kıyafeti ile biriken sularda yüzerek, yaşanan durumu protesto etti.  Özbey, yaptığı bu protestoyu sosyal medya hesabı üzerinden  “Bizim Mahalle yağmuru seviyor arkadaşım. Ama elbet bir gün bu yağmur suları bizim mahalleyi terk edecek”  yazısı ile paylaştı. Birçok vatandaş işse Özbey’in paylaşımına “Gökmen fazla açılma, balık var mı?” yorumunda bulundu.

Birçok yol kapatıldı
Gazimağusa’ya bağlı köylerde de aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Erdemli Köyü’ne giden yol su altında kaldı. Polis ekipleri anayolun tehlike arz etmesi nedeniyle bir süre yolu kapattı. Polisten yapılan açıklamada “Sürücülerin emniyetleri açısından sular çekilene kadar bu yolu kullanmamaları önemle rica olunur” denildi.
Yağışlar, İnönü - Vadili köyleri arasındaki yolların da su altında kalmasına neden oldu. İnönü-Vadili arasında yolda mahsur kalan iki araç belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarılan araç sürücülerin boğulma tehlikesi geçirdiği öğrenildi. Dilekkaya- Kırıkkale köyleri arasındaki yolda kapatıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473