banner564

Annesini tedavi ettirmiş

Vefat eden babasının imzasını taklit ederek aracını satan ve 13 yıl sonra suçu ortaya çıkan Necmi Felek, para cezası ile kurtuldu

Annesini tedavi ettirmiş
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da 2003 yılında,  ölen babasına ait olan aracı satmak için, babasının imzasını taklit ederek resmi evrak sahteleyen, konu evrağı vergi dairesi motorlu araçlar birimine ibraz ederek tedavüle süren ve konu aracı satarak 750 TL parayı sahtekarlıkla temin eden Necmi Felek, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti huzurunda suçlu bulunarak para cezasına çarptırıldı. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, sanığın, konu parayı kendi menfaatinde kullanmaması ve annesinin tedavisinde kullanmasını sanık lehine hafifletici neden olarak değerlendirdi ve sanığa hapislik cezası dışında ceza vermeyi uygun ve adil buldu.

Kız kardeşi tereke memuru atanınca…
   Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı başkan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Sanığın 2003 yılında ölen babasına ait aracı satmak maksadı ile babasının imzasını taklit ederek resmi evrak sahtelediğini anlatan Esendağlı, konu evrağı sahteleyip tedavüle süren zanlının, aracı satarak 750 TL para temin ettiğini söyledi. 
Sanığın kız kardeşinin 13 yıl sonra miras paylaşımı için tereke memuru olarak atanmasının ardından konu aracın devrini gördüğünü ve durumu polise aktardığını belirten Esendağlı, yapılan araştırma sonucunda suçun ortaya çıktığını ifade etti.

Annesinin tedavisinde kullandı
   Sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi ve yaygınlaşan suç türleri arasında olduğuna ve caydırıcı ceza verilmesi gerektiğine vurgu yapan Esendağlı, huzurlarındaki meselede, annesinin bakımını üstlendiğini söyledi.
Esendağlı, sanığın diğer kardeşlerinin annesinin tedavisinde hiçbir şekilde maddi desteğe yaklaşmaması ve sanığın da işsiz olması nedeni ile bu suçu işlediğini ve elde edilen parayı kendi menfaatine değil tamamen annesinin tedavisinde kullandığını ifade etti ve bu hususun sanık lehinde hafifletici neden olarak değerlendirildiğini söyledi.

Şikayetçi yok
   Olayda mağdur olan kişilerin de şikayetinin olmadığını ve bu hususun da sanık lehinde değerlendirildiğini belirten Esendağlı, sanık lehindeki tüm faktörleri değerlendirdikten sonra, sanığa bir fırsat vermeyi ve hapislik dışında bir ceza takdir etmeyi uygun ve adil bulduklarını ifade etti ve sanığı toplam 2 bin TL para cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2017, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474