banner564

Araç muayene istasyonlarında izdiham yaşandı

Cezasız ödeme yapmak isteyen yüzlerce araç sahibi daire ve muayene istasyonlarına akın edince sistem çöktü, ortaya ilginç görüntüler çıktı

Araç muayene istasyonlarında izdiham yaşandı
banner598
Zorkun TAŞER
Kayıttan düşen araçlar için hükümetin çıkarmış olduğu af süresinin bugün son erecek olması nedeniyle Araç Kayıt Dairesi ve muayene istasyonlarında son günlerde yaşanan yoğunluk dün de devam etti. Araçlarının harçlarını cezasız ödemek isteyen ve son günleri bekleyen yüzlerce araç sahibi dün daire ve muayene istasyonlarına akın edince ortaya ilginç görüntüler çıktı.
Araç Kayıt Dairesi’nde sıra numarası bekleyen yüzlerce vatandaş varken aynı saatlerde Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesindeki muayene istasyonunda da metrelerce araç kuyruğu vardı.
Aşırı yoğunluktan dolayı zaman zaman Araç Kayıt Dairesi’ndeki bilgisayar sistemi çöktü ve hem vatandaşlar hem de işlem yapan memurlar gerildi.
Muayeneye getirilen araçların yol kenarlarına park edilmesi nedeniyle sanayi bölgesinde dün tam bir keşmekeş yaşandı ve trafik felç oldu.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, “Bu sıra çilesini çekmek zorunda mıyız. Herkes işini son güne bırakınca bu hale geldi. Sabahın köründen beri buradayız. Sistem belki de 10 defa çöktü” dedi.

Vatandaş ne dedi?

Mehmet Tozanlı: Bu eziyeti çekmek zorunda değiliz
“Sabah 9.00’dan beri buradayım. O saatten beri bekliyorum. Bütün işimizi gücümüzü bıraktık, burada bir muayene yapacağız onun peşine düştük. Bu yapılan nasıl bir çiledir, nasıl bir zulümdür anlamadım. Bu kadar ilgisiz bir ülke olabilir mi? Bu işe bir çözüm bulunması gerekiyor. Kimse bu eziyeti çekmek zorunda değil.”


Muhammet Meşe: Bu nasıl bir otoritesizlik?
“İki gündür gelip gidiyorum. Bir türlü aracımı muayene ettiremedim. Bu tam bir saçmalık. Bu kadar otoritesiz bir hükümet olabilir mi? İnsanlara eziyet çektirebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bugün umarım aracımı muayene ettirebileceğim.”

Mahmut Altınay: Af süresi uzatılsın
“Bilgisayarlar çöktü, insanlar arıza nedeniyle işlerini yapamadı. Herkesin işi son güne kaldı. Şimdi de böyle kuyruklar oluştu. Ad için çıkarılan süre de çok kısa olduğu için bu şekilde kuyruklar oluştu”

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474