banner564

Araştırmalar değerlendirilecek

“Uyuşturucu Sorunu ve Uyuşturucu ile Mücadelede Polis Eğitimindeki Yeni Yaklaşımlar” konulu konferans düzenleniyor

Araştırmalar değerlendirilecek
banner598
Arzu KÖPRÜLÜ
   KKTC Polis Okulu Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6. INTERPA (Uluslararası Polis Akademileri Birliği) Konferansı başladı. “Uyuşturucu Sorunu ve Uyuşturucu ile Mücadelede Polis Eğitimindeki Yeni Yaklaşımlar” konusunda gerçekleştirilecek konferans 3 gün sürecek. Konferansın 5 farklı oturumunda 9 farklı ülkede yapılan araştırmalar değerlendirilecek.
   Girne’de Merit Royal Otel’de gerçekleştirilen 6. INTERPA Konferansı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün konuşmasıyla açıldı. Özgürgün’ün ardından, Interpa Başkanı Yılmaz Çolak, Polis Okulu Müdürü Bekir Abatay ve Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu birer konuşma yaptı.
   Başbakan Hüzeyin Özgürgün konuşmasında, kamu düzeninin sağlanması adına hizmet veren, hizmetlerini daha etkin kılabilmek için çaba harcayan ve insan haklarının korunması ve geliştirilmesi açısından polislik mesleğiyle ilgili uluslararası her yeni bilgiye önem verenleri selamladı.
   Özgürgün, hukuka saygılı, hukuk kurallarına bağlı görev üstelenen “polislik” mesleğinin son derece zor ve o oranda çaba ve özveri gerektiren bir meslek olduğuna işaret ederek, “Böylesi önemli görev üstelenen polisi, bu göreve hazırlayan kurumların sorumluluklarının ve yükümlülüklerinin ağrılığını düşününce, bu hizmet alanında emek veren herkese, bu vesileyle takdirlerimizi, teşekkürlerimizi bir kez daha sunarım” dedi.
   Tüm dünya ülkelerinin anayasalarında güvence altına alınmış olan insan özgürlüklerini 

Akıncı ve Siber polis akademileri sorumlularını kabul etti
   Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Uluslararası Polis Akademileri Birliği’nin altıncı konferansına katılmak üzere KKTC’de bulunan polis akademileri sorumlularını kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474