banner564

Atakol: Bunu 40 yıldır savunuyoruz

Dışişleri Eski Bakanı Kenal Atakol, “The Economist’te yer alan makaledeki İki devlet vurgusunu 40 yıldır savunduklarını belirtti.

Atakol: Bunu 40 yıldır savunuyoruz
banner598
Atakol sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dergi makaesinde, Kıbrıslı Türkler ve Rumlar arasındaki çatışmanın yarım asırdan  önce başladığını, Barış Harekatının 40 sene önce gerçekleştiğini ve çözüm için hazırlanan Annan Planına Türklerin  “Evet” Rumların ise “Hayır” demesinin üzerinden 10 yıl geçtiğini  belirtilmektedir.  Makalede bir alternatifin olup olmadığı soruluyor ve  birçok Kıbrıs takipçisinin alternatif arayışı içerisinde olduğu vurgulanıyor.  Bu alternatif arayışların da “AB içerisinde iki Devletli çözüm formülü” de dillendiriliyor.  Makale devamla, çözümden ümitli olmadıklarını ve yeni yayınlanan bir kitaptaki birçok makalenin gevşek bir federasyon hatta Taksim’den bahsettiklerini ifade ediyor.  

“Artık gerçeği herkes görmeli”
Yıllardır bizim savunduğumuz iki devletli çözüme karşı çıkanların artık gerçeği görmeye başladıklarına inanmak istiyoruz.  46 yıldır Kıbrıs sorununu çözmek için Rumlarla müzakere ediyoruz.  Anastasiadis’in son hareketleriyle çözümden ne kadar uzak oldukları bir kez daha açıkça görülmüştür.  En hayati konu olan egemenlik hakkımızı tanımak istemeyen bir Rum zihniyeti ile karşı karşıya bulunduğumuzu dünyanın görme zamanı çoktan gelmiş ve geçmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473