banner564

Atalay: Hoşgörü öne çıkacak

Mevlit Kandili Haftası “İslam Barış, Sevgi ve Kardeşlik dinidir" temasıyla idrak edilecek

Atalay: Hoşgörü öne çıkacak
banner598
Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, KKTC’de bu yıl Mevlit Kandili Haftası’nın "İslam Barış, Sevgi ve Kardeşlik Dinidir" temasıyla idrak edileceğini açıkladı. Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in -ay takvimine göre- doğduğu gece olan 2 Ocak 2015 Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gecenin “Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum, insanlık tarihi açısından karanlık bir çağın sona ermesi anlamına gelmektedir” dedi.
Hz. Muhammed’in dünyaya geldiği dönemde sosyal hayatın bozuk, ahlaki ve insani değerlerin tamamen çürümüş olduğunu; kadınların kelimenin tam anlamıyla esaret hayatı yaşadığını, alınıp-satılabilen bir eşya muamelesi gördüğünü, dünyaya gelen kız çocuklarının ailesi için utanç kaynağı olarak görüldüğünü ve diri diri toprağa gömüldüğünü, insanların her tür değer ölçüsünü kaybetmiş olduğunu; huzur, can ve mal güvenlinin olmadığını, Dünya’nın hemen her köşesinde kan ve gözyaşlarının hâkim olduğunu anlatan Atalay, “İnsanlık çaresizlik içerisinde ahir zaman peygamberini yani Hz. Muhammed (s.a.v)’i bekliyordu” dedi.

Mevlit Kandili programı
Açıklamaya göre, bugün Gazimagusa’da Rauf Raif Denktaş Kongre Merkezi’nde saat 19:00’da, Girne’de GAÜ Spektrum Kongre Salonu’da saat 19:00’da, 28Aralık Pazar Lefkoşa’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda, Lefke’de 29 Aralık’ta LAÜ R.Denktaş Konferans Salonu’nda, İskele’de 2 Ocak Cuma Günü İskele Camii’de saat 18:00’de, Güzelyurt’ta 3 Ocak Pazar Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19:00’da program düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473