banner564

Ata’ya sevgi seli

19 Mayıs kutlamalarında öğrenciler şiirler okudu, bando gösterileri sundu, devlet büyükleri günün önemini belirten konuşmalar yaptı

 Ata’ya sevgi seli
banner598
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma vapuru ile Samsun'a çıkarak, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının anısına Türk gençliğine armağan ettiği “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dün Türkiye ile birlikte KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlandı.
97. yıldönümü kutlanan bayram nedeniyle, başkent Lefkoşa ve diğer ilçelerde tören ve etkinlikler yapıldı.
Etkinlikler, sabah saat 07.50’de Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın BRT’de yaptığı konuşmayla başladı.
Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.15’de, Atatürk Anıtı’nda yer aldı. Çelenk konulmasıyla başlayan tören, Anıtkabir’den getirilen toprağın Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla devam etti ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi.
Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, bakanlar, milletvekilleri, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Kutsal toprak Akıncı’ya takdim edildi
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda tören düzenlendi.
Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'nın eşliğinde öğrencilerin ve gençlerin bayramını kutlaması, halkı selamlamasıyla başladı.
Törende, öğrenciler şiirler okudu, bando gösterileri yapıldı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. 
Anıtkabir’den getirilen ve Türkiye ile KKTC bayraklarına sarılı kutsal toprak Türkiye Büyükelçisi Kanbay tarafından Cumhurbaşkanı Akıncı'ya takdim edildi.
Törende Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından tören geçişi yapıldı. 
Cumhurbaşkanı Akıncı ile Bakan Berova, resmigeçidi ayakta izledi.
Konuşmaların ardından resmigeçit yapıldı ve 19 Mayıs Maratonu ödül töreni yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı verdi.
Ödül töreninin ardından gençler 19 Mayıs gösterilerini sundu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97’nci yıl dönümü, tüm ilçelerde olduğu gibi Güzelyurt ve İskele’de da kutlandı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474