banner564

Ayrıcalık değil hak

Engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıları Bakan Denktaş’a aktaran Günay Kibrit, 2006 yılından beri kamuda engelli istihdamının yapılmadığını belirtti

Ayrıcalık değil hak
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Günay Kibrit başkanlığındaki Ortopedik Özürlüler Derneği Yönetim Kurulu’nu kabul etti. 
Kabulde, dernek başkanı Kibrit tarafından Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılar dile getirildi, bu sıkıntıların çözümü konusunda destek istendi. 
Günay Kibrit, önceliklerinin engelli bireylerin istihdamı olduğuna dikkati çekerek, 2006 yılından beri kamuda engelli istihdamının yapılmadığını belirtti ve bir an önce yasalar çerçevesinde bu istihdamların gerçekleşmesini talep etti. 
Günay Kibrit, sorunların aşılması noktasında Denktaş’ın samimiyetine inanç belirterek, Denktaş’ın, engellilerle ilgili geçmişten bugüne atılan bütün adımlarda imzası olduğuna işaret etti ve hassasiyetine teşekkür etti. 
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak, toplumun birer parçası oldukları gerçeğiyle engelli bireylerin kendileriyle barışık olmaları, kamu haklarından ve özgürlüklerinden herhangi bir ayrımcılığa uğramaksızın yararlanmaları için sağlanacak kolaylıkların devlet nezdinde devam edeceğini vurguladı. 
Denktaş, bunun bir ayrıcalık değil, hak olduğunu belirtti. 

Patatesçiler, Denktaş’tan destek istedi
Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş dün Ahmet Yeşilada başkanlığındaki Patates Üreticileri Birliği heyetini kabul etti.
Yeşilada, ziyarette, üreticilerin ayakta durması için bir takım sıkıntılarının aşılması noktasında hükümetin ivedilikle karar üretmesi gerektiğini söyledi.
Patatesin satılamadığını belirten Yeşilada, üreticilerin kooperatiften aldıkları krediyi ödeyemediklerini belirtti.
Serdar Denktaş, üreticilerin endişeye kapılmaması gerektiğini, tarım için kullanılacak mazot desteğinin her üç ayda bir hiç gecikme olmadan ödenmesi için planlama yaptıklarını, ancak traktör için alınan mazotun özel araçlar için kullanılamayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473