banner564

‘B Planımız var’

Rum Sözcüsü Hristodulidis, görüşmelerin istedikleri gibi ilerlememesi halinde geri çekileceklerini açıkladı

‘B Planımız var’
banner598
    Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis “Türkiye istese de istemese de Avrupa’ya yönelecek, böylece Kıbrıs sorununda tavrını değiştirmek için Kıbrıs Cumhuriyeti’nin eline veto hakkı ‘silahı’ geçecek” dedi. 
   Hristodulidis, Türk tarafı Kıbrıs sorununun bütün başlıklarında öneri sunsa bile alverin kesin olmadığını da söyledi. 
   Simerini gazetesi Hristodulidis’le yaptığı söyleşiyi “Al-Ver Ancak Görüş Birlikleriyle... Hükümet Sözcüsü Kıbrıs Sorununda B Planı Olduğunu Vurguladı” başlığıyla aktardı.Kıbrıs sorununda olguların Rum tarafının istediği gibi gelişmediğini söyleyen Hristodulidis, “durumun zor olduğunu baştan biliyorduk. Ortak açıklama yapılmasında, diğer sebepler dışında bu nedenle de ısrar ettik ki sonu gelmez görüşmeler olmasın, sunulan öneriler çerçeve dışına çıkmasın” dedi.
   Müzakere masasına konulan neredeyse bütün önerilerin çerçeve dışında olduğu görüşünü belirtmesine karşılık, ortak açıklamanın tam da bu nedenle önemli olduğunu anlatan Hristodulidis, “o çerçevenin dışında bir öneri sunulduğunda kendilerine ‘pardon, çerçeve dışındadır, görüşmüyoruz’ deme olanağı tanıyor. Olgular istediğimiz gibi ilerlemezse geri çekileceğiz çünkü harekete geçireceğimiz bir B planımız var” ifadesini kullandı.

   Rum sözcü şöyle dedi:
   “Bugünkü prosedür ilerlemezse ne yapacağımızı kamuoyu önünde konuşmayı doğru bulmuyorum. Ana hedefimizin Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu söyleyeceğim. Çözülmesi için de Türkiye’nin, Ada’nın bir bölümündeki işgali için bedel ödeyeceği ve/veya Kıbrıs sorununun çözümünün çıkarına olduğunu hissetmesi şarttır.”Müzakerelerin ikinci aşamasında bulunulduğuna işaret eden Rum Sözcü, Rum tarafının, öneriler sunulmasını ve bütün ana konularda müzakere yapılmasını istediğine işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:“Öneriler, karşı öneriler sunulması ve müzakere edilmesi ile görüş birlikleri oluşturulmasını istiyoruz. Bu bir şey...
   Diğer bir şey ise, müzakere aracılığıyla görüş birliği olmayacak bütün konularda iki taraf arasında ki anlaşmazlıkların daraltılması ve böylece yarın üçüncü aşamaya geçersek, özlü görüşme olabilmesidir.”

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473