banner564

Babası baygınlık geçirdi

Trafik kazasında 1,5 aylık bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanan Simge Kırmızı, 6 ay hapis yatacağını duyunca gözyaşlarına boğuldu

Babası baygınlık geçirdi
banner598
Zorkun TAŞER
Lefkoşa - Gazimağusa anayolunda 27 Nisan 2013 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, karşı şeride geçerek Feriha Sıla Şentürk’ün kullanımındaki araca çarpıp, 1 buçuk aylık Emir Yılmaz’ın ağır yaralanmasına ve ardından ölmesine neden olan 20 yaşındaki Simge Kırmızı hakkındaki dava sonuçlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 6 ay hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyeti, sanığı suçlu bulduklarını ancak Emir bebeğin güvenlik önlemi alınmadan araçta taşındığını belirtti. Kararı okuyan Yargıç Ulunay, sanık Simge Kırmızı’nın yargılandığı davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı, ancak kaza esnasında araçta çocuk koltuğu olmadığı için arka koltukta yatar vaziyette bulunan Emir Yılmaz’ın gerekli özen gösterilmeden ve emniyet tedbiri alınmadan araç içerisinde bulundurulduğuna vurgu yaptı. 

Kararda yolun durumu da etken...
Karar verilirken yolun durumunun da gözden geçirildiğini kaydeden Yargıç Ulunay, hem yolun durumu hem de Emir bebeğin doğru kouşllarda araçta bulunmamasını sanık lehine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyledi. Sanığı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulduklarını açıklayan Yargıç Alev Ulunay, sanığı aleyhine getirilen davalardan 6 ay süre ile hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdiklerini açıkladı.

Koridorda gerginlik yaşandı
Ağır ceza heyeti tarafından 6 ay hapse mahkûm edilen sanık Kırmızı gözyaşlarına hâkim olamazken, ailesi ise sinir krizi geçirdi. Kırmızı’nın babası mahkeme koridorlarında baygınlık geçirdi, annesi ağlama krizine girdi. Mahkemede yaşanan gerginliği ve sinir krizi geçiren aileyi ise polis sakinleştirmek zorunda kaldı, bayılan babaya polis müdahale etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473