banner564

Babası, tabutun başından ayrılmak istemedi

Feci trafik kazasında hayatını kaybeden Asya’nın babası Sadık Rıdvanoğlu, tabutun başından ayrılmak istemedi

Babası, tabutun başından ayrılmak istemedi
banner598
Kamil HÜNERLİ
Tüm ülkeyi yasa boğan feci kazada hayatını kaybeden Asya Rıdvanoğlu dün gözyaşları arasında toprağa verildi. 
Henüz hayatının baharında yaşama veda eden Asya Rıdvanoğlu’nun dün Lefkoşa İsmail Safa Cami’inde yapılan cenaze töreninde, deyim yerindeyse yürekler dağlandı. Feci trafik kazasında hayatını kaybeden Asya’nın babası Sadık Rıdvanoğlu, tabutun başından ayrılmak istemedi ve “Bizi bırakıp gitme” diyerek feryat etti.


Ana yüreği dayanmadı...
Merhume Asya Rıdavanoğlu’nun ailesi yanında, arkadaşları, sevenleri ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı cenaze töreninde, anne Gönül Rıdvanoğlu fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. İsmail Safa Cami’ine gelen tüm vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı cenaze töreninde, merhumenin babasının kızının tabutuna sarılarak ağlaması ise herkesi derinden üzdü.
Asya Rıdvanoğlu’nun cenazesi İsmail Safa Cami’inde kılınan öğle namazını müteakip Lefkoşa Kabristanlığında toprağa verildi.

Gözlük veya lens takmalıdır
Öte yandan, Metehan yolunu Alayköy’e bağlayan Kemal Şemiler Caddesi’nde meydana gelen ölümlü trafik kazası ile ilgili iddialara Sürüş Ehliyetleri Müfettişliği’nden açıklama geldi.
Sürüş Ehliyetleri Müfettişliği Başmüfettişi ve Şube Amiri Gürel Cantaş, söz konusu kazayı yapan MR 575 plakalı araç sürücüsü Ali Aziz Zenginses’in, 12 Haziran 2012 tarihinde müfettişliğe sınava girmek için müracaatta bulunduğunu açıkladı.
Cantaş, 15 Haziran 2012 Cuma günü Lefkoşa kazasındaki Müfettişlikte sınava giren Zenginses’in ilgili müfettiş tarafından yapılan incelemesinde, sağ gözünün protez olduğu ve hiç görmediğinin tespit edildiğini kaydetti.
Sol gözün, uzak için 1.25 derecesinde zayıf olduğunun tespit edildiğini kaydeden Cantaş, sol göz için “araç kullanırken gözlük ve/veya lens takmalıdır” şartı konarak, görmeyen sağ göz için ise, “kullanacağı aracın her iki ön yanında dikiz aynası bulundurulmalıdır” şartı konularak sınava alındığını açıkladı.
Sınavda başarılı olan sürücü adayına 111408 numaralı sürüş kabiliyet belgesi verildiğini ve söz konusu başarı belgesine, araç kullanırken gerekli olan iki şartın da yazıldığını kaydeden Cantaş, ilgili şahsa18 Haziran 2012 tarihinde 234861 nolu “D” sınıfı sürüş ehliyeti tanzim edildiğini ve müfettişliğin sınav esnasında koymuş olduğu şartlı sürüş ehliyeti verildiğini belirtti.
Ehliyet Müfettişliğinin ehliyet alımlarıyla ilgili hassas olduğunu vurgulayan Cantaş, kazada hayatını kaybeden merhum Asya Rıdvanoğlu’nun ailesine başsağlığı ve sabırlar diledi.
Cantaş açıklamasında, “Toplumumuzda bir daha böyle üzücü kazaların olmaması dileği ile saygılarımla” dedi.


Asya’nın ardından dayısı Derviş Gezer’in kaleme aldığı yazı ibret verici:  

‘Bozuk düzenin yarattığı 
canavara yenildin’

Asya Rıdvanoğlu’nun dayısı Derviş Gezer ise yeğeni için yazdığı yazıyla adeta mevcut düzene isyan etti. Gezer’in yeğeni için yazdıkları şu şekilde:

Canım Dayım, Asya’m
Vedasız gittin Prenses. Gece karanlığında bir canavara kurban oldun. Düşme diye uykudan uyanıp kucakladığım sen Asya’m, bozuk düzenin yarattığı canavara yenildin.
Bozuk asfaltlar, katil kavşaklar, torpille dağıtılan ehliyetler.
Görevini yapmak için ölüm bekleyen, trafik canavarlarını bitirmek yerine besleyen bir bozuk düzen. 
Bu bozulan düzen içerisinde oğullarımı yetiştirmek zorunda kaldığım ve köklerimi saldığım için derin bir pişmanlık duyuyorum.Asya’mı dayısından koparanlara lanet olsun. Asya'm, alın yazısının değil bozuk düzenin yarattıklarının kurbanı.
Rahat uyu Prenses’im.
Asya’nın Dayısı
Derviş Gezer

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 11:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Ne hasan merak etme biz de TC de federal çözümde acele etmiyor ne kendini üzüyorsun iki ayrı devlet demedik mi daha ne takiyorsun

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473