banner564

Baf’ta panik

Hastane çalışanında Hepatit C görüldü

Baf’ta panik
banner598
   Baf Hastanesi Hepatit C, Malarya (sıtma) ve Ebola alarmında. Fileleftheros, görevi gereği hastalarla direkt teması bulunmayan bir hastane çalışanının Hepatit C bulaştığını, bu durumun öğrenilmesinin birlikte hastane personeli arasında huzursuzluk yarattığını yazdı. 
   Gazeteye göre söz konusu hastane personelinde Hepatit C dışında Hepatit B de olup olmadığının saptanması için test yapıldı, sonuçların bugün alınmasının bekleniyor. Bunun dışında, Ağustos ayı içerisinde aynı hastanede 4 de Malarya hastası saptandı. 
   Tamamının yabancı uyruklu olduğu belirtilen Malarya hastalarının gerekli tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiği kaydedildi. Yine Baf Hastanesi bir de Ebola olduğundan şüphelenilen bir hasta bulunduğunu yazan gazete söz konusu kişinin, Ebola salgını yaşanan Sierra Lione’den geldiğini ve gösterdiği semptomların Ebola’yı düşündürdüğünü yazdı. 
   Gazete yapılan tıbbi muayene ve testler sonucu söz konusu kişide Ebola değil Malarya saptandığını ve gerekli tedavinin yapılmakta olduğunu ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473