banner564

Örnekler inceleniyor

KKTC’ye üç farlı tarihte sokulan 800 gram eroin türü uyuşturucu madde ile bağlantıları olduğu iddia edilen 3 zanlı 3 gün daha tutuklu kalacak

Örnekler inceleniyor
banner598
KKTC’ye  Ağustos ayı içesinde Olcay Yarar tarafından üç farlı tarihte  sokulan 800 gram Eroin türü uyuşturucu madde ile ilgili polis soruşturması devam ediyor.  Son olarak 400 gram uyuşturucu maddeyi iç çamaşırı arasında ülkeye getirmeye çalışırken Ercan Havalimanı’nda yakalanan Olcay Yarar ile suçla bağlantılı tutuklanan Erkan Yeşilyayla ve Nevzat Ünal dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada 29 Ağustos tarihinde KKTC’ye giriş yapmak isteyen zanlı Olcan Yarar’ın üzerinde bulunan 400 gram eroin türü uyuşturucu ile ilgili soruşturmanın sürdüğü açıklandı. Zanlı Yarar’ın ifadesinde uyuşturucu maddeyi zanlı Erkan Yeşilyayla’ya getirdiğini itiraf etmesi üzerine, zanlı Yeşilyayla’nın gözaltına alındığını belirten polis, 29 Ağustos da zanlı Erkan Yeşilyayla’nın tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi. Polis, Yeşilyayla’nın evinde yapılan aramada bahçesi içerisinde taşların altına saklanmış olarak bulunan spor ayakkabı içerisinde satışa hazır bir şekilde 4 gram başka bir ayakkabı içerisinde ise yine satışa hazır 16 gram toplamda 20 gram eroin türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Polis, zanlı üzerinde yapılan aramada ise üzerinde eroin kalıntısı olduğuna inanılan foil kâğıdı bulunduğunu ifade etti.

Önce ‘Seyit’ten’ aldım dedi sonra vazgeçti
Polis, Erkan Yeşilyayla’nın ilk ifadesinde uyuşturucu maddeyi Lefkoşa’da Seyit isminde birinden aldığını ancak ikinci ifadesinde uyuşturucu maddeyi yurt dışında bulunan ve ismini açıklayamayacağı bir kişinin aracılığı ile zanlı Yarar’dan 15 Ağustos tarihinde 200 gram olarak aldığını itiraf ettiğini söyledi. Polis, zanlı Yeşilyayla’nın aldığı uyuşturucu maddenin parasını posta aracılığı ile ödediğini ve bu konuda da araştırma yaptıklarını açıkladı. Polis yapılan soruşturmada zanlı Yarar’ın yine iç çamaşırı içinde 1Ağustos tarihinde 200,15 Ağustos tarihinde 200 gram uyuşturucu getirdiğini, zanlı Yeşilyayla’ya teslim ettiğini ve bunlar olurken zanlı Ünal’ın aralarında bulunduğuna dair ifade verdiğini belirtti. Suçla bağlantılı zanlı Ünal’ında tutuklanarak soruşturmanın geniş çaplı yürütüldüğünü kaydeden polis, zanlılardan alınan kan ve idrar örnekleri ile foil kâğıtlarının laboratuvara gönderdiğini söyledi. 

3 gün daha içerideler
Polis, zanlı Yarar ile Yeşilyayla’nın 30 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 3 gün zanlı Ünal’ın ise 31 Ağustos tarihinde mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 2 gün tutukluluk emri alındığını belirterek, bu süre içerisinde 21 kişinin sorgulandığını 5 farklı kişiden ifade alındığını açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini alınması gereken ifadeler olduğunu ve aranan 1 kişi olduğunu kaydeden polis, zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Zanlı Ünal’ın süreye itiraz etmesi üzerine mahkeme zanlıların tutukluluk süresini 3 gün uzattı.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 10:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 2 yıl Önce

Bizde ne varsa, sizde de olacak. Bizde rüşvet var, sizde de olacak. Bizde ihale yolsuzluğu var, sizde de olacak. Bizde din istismarı var, sizde de olacak. Bizde insan kaçakçılığı var, sizde de olacak. Bizde kıyı talanı var, sizde de olacak. Bizde eğitim ve sağlık çökmüş, sizde de çökecek. Bizde enflasyon var, sizde katmerlisi olacak. Bizde ormanlar yanacak, sizde de. Bizde Kaz dağları oyulacak, sizde de Beşparmak dağları. Bizde limanlar ve hava alanları özelleşti, sizde de olacak. Bizde mafya var, sizde de olacak. Bizde bayrak ezan nutukları var, sizde de olacak. Bizde yalaka medya var, sizde de olacak hamdolsun!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474