banner564

‘Kan davası’ nedeniyle Kuzey Kıbrıs’a kaçtı

Dört çocuğunu Gaziantep’te bırakarak kan davasından Kıbrıs’a kaçan Ali Erol, sahte Bulgar pasaportu ile güneye geçerken yakalandı

‘Kan davası’ nedeniyle Kuzey Kıbrıs’a kaçtı
banner598
Çiğdem AYDIN
Gaziantepli Ali Erol, 4 çocuğunu geride bırakarak ‘Kan davası’ nedeniyle Kuzey Kıbrıs’a kaçtı. Adaya geldikten sonra ‘Stefan Atanasov  Vasilev’ adına düzenlenmiş sahte pasaport ile güneye geçerken tutuklanan Ali Erol, “Canım tehlikede olduğu için buraya kaçtım”dedi. Erol, çocuklarını şimdiden özlediğini, ancak hayatının tehlikede olduğunu ve memleketine dönmek istemediğini söyledi.  Ali Erol, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Hakkında üç gün soruşturma amaçlı tutuklama talep edilen zanlı, “Dört çocuğumu bırakıp kaçtım. Kan davasından dolayı Gaziantep’ten geldim” dedi.

Polis sahte olduğunu anladı
Duruşmada, zanlının önceden yurtdışından temin ettiği başka bir şahıs adına düzenlenmiş ve üzerinde kendi resmi bulunan sahte kimlik kartını görevli memura verdiği sırada gözaltına alındığı açıklandı. Polis, zanlının 31 Ağustos tarihinde TC kimliği ile Girne Limanı’ndan ülkeye giriş yaptığını ve aynı gün Lokmacı Sınır Kapısı’na giderek görevli memura Stefan Atanasov Vasilev adına düzenlenmiş olan sahte Bulgar pasaportunu verdiğini söyledi. Polis kimliğin sahte olduğunun anlaşılması üzerine zanlının gözaltına alındığını, gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini açıkladı. Zanlının KKTC’de yasal bir bağı bulunmadığını belirten polis, davalarında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Cezaevinde bekleyecek
Mahkeme zanlıyı “Resmi evrak sahteleme, resmi evrakı tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temin etmeye teşebbüs” suçlarından yargılanmak üzere 1 ay süre ile cezaevine gönderdi.

Çocukları Gaziantep’te
Bu arada mahkemede söz hakkı alan zanlı Ali Erol, kan davasından dolayı Gazinatep’den kaçıp geldiğini, geride dört çocuğunu bıraktığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474