banner564

Bahçeye gömdüm

Ramadan Alliş, 3 milyonluk soygunda çalınan paranın 70 bin TL’sini saklaması için Mahmut Fırat’ın eşinin kendisine verdiğini öne sürdü:

Bahçeye gömdüm
banner598
Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda meydana gelen 3 Milyon TL’lik soygun ile ilgili davada dün yeni tanıklar dinlendi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada soygun suçlu ile ilgili hükümlü tutuklu bulunan Ramadan Alliş ile Mahmut Fırat ve Türkiye’ye kaçan Rıfat Fırat’ın kardeşi tanık kürsüsüne çıktı. Ramadan Alliş, soygunda çalınan paranın 70 bin TL’sini saklaması için sanık Mahmut Fırat’ın eşinin kendisine verdiğini öne sürdü. Ağır ceza mahkemesinde devam eden 3 Milyon TL’lik soygun duruşmasında tanık kürsüsüne çıkan Müslüm Fırat, kardeşi Rıfat Fırat’ın iftiraya uğraması üzerine yurtdışına kaçtığını diğer kardeşi Mahmut Fırat’ın ise baskı yolu ve vaatler verilerek kandırıldığını ve suçu kabul edip mahkûm olduğunu öne sürdü.
Ramadan Alliş ise bayramın üçüncü günü eniştesi olan Mahmut Fırat’ı ziyarete gittiğini, evde polisin arama yaptığını, kendisini eve almadığını ve oradan ayrıldığını söyledi. 

6 Nisan’da devam edilecek…”
Alliş, daha sonra telefonu çaldığını ve Mahmut’un Eşi Meryem Fırat’ın aradığını, buluşmak istediğini ve görüştüklerini anlattı. Alliş, Meryem Fırat’ın naylona sarılı bir paket verip saklamasını istediğini, paketi alıp bahçeye gömdüğünü daha sonrada olayın patlak vermesi üzerine polisi götürüp paketin yerini gösterdiğini ve paraların ortaya çıktığını belirtti.  Mahmut Fırat ise polise verdiği ifadenin tam tersi yönünde mahkemede konuşurken, iddia makamı tanık olarak dinlenen sanığın diğer sanıklarla akrabalık bağı olduğunu ifade etti. İddia makamı Mahmut Fırat’ı sorguladı.
Davada, Güzelyurt Adli Şube Amiri Başmüfettiş Salih Ceylan, Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, Bostancı’da ikamet eden Durmuş Gökay, Kooperatif Bankası Müdür Yardımcısı Hasan Turanoğlu ve polis memurları Celal Erden ile Gökhan Reçber de tanık olarak dinlendi. Dava  6 Nisan tarihine ertelenirken, iddia makamı tanık olarak kürsüye çıkan sanık Mahmut Fırat’ı sorgulamaya devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473