banner564

Bakalım şimdi ne olacak?

Askeri depoya girerek 299 tane demir kazık çalıp hurdacıya satan ‘3 korkusuz’ yakalandı

Bakalım şimdi ne olacak?
banner598
Çiğdem AYDIN

Başkent Lefkoşa’daki 1. Piyade Alayına ait depoda ilginç bir hırsızlık girişimi olayı yaşandı.
Depoya girerek hırsızlık yapan ancak olay yerinden kaçmaya çalışırken yakalanan Hüseyin Özsakallı, Ali Kardeşoğlu ve Ahmet Özsakallı gözaltına alınarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Yüzlerce demir kazık çalan zanlıların daha önce de aynı depodan dikenli tel çalıp hurdacıya sattıkları ortaya çıktı. 
Duruşmada zanlıların, 23 Şubat tarihinde saat 08.30 sıralarında araçları ile GKK’nın sorumluluğundaki askeri yasak bölgeyi ihlal edip 1. Piyade Alayına bağlı 1. Piyade taburunun sorumluluğunda bulunan tel deposunun camını kırarak içeri girdikleri belirtildi.
Polis, zanlıların depodan 299 tane demir kazık çaldıktan sonra araç ile olay yerinden kaçmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalandıklarını söyledi. 
Gözaltına alınan zanlıların ifadesinde daha öncede aynı depoya girdiklerini ve dikenli tel çalarak Güzelyurt’ta faaliyet gösteren bir hurdacı dükkânına sattıklarını itiraf ettiklerini kaydeden polis, zanlılar hakkında soruşturma başlatıldığını, alınacak ifadeler ve bulunması gereken kanıtlar olduğunu belirterek 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. 
Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473