banner564

Balıkçılara eğitim verildi

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti ortak proje düzenledi

Balıkçılara eğitim verildi
banner598
Adamızın en önemli doğal zenginliği olan kaplumbağaların nesillerini sürdürme mücadelesine destek veren Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, Gazimağusa’da balıkçıları bilgilendirmek amacıyla bir seminer düzenledi. Mağusa Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan'ın da yer aldığı seminer balıkçılar tarafından ilgi gördü.
Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nden Robin Snape ve uzman Damla Beton’un sunum yaptığı seminerde, balıkçılarla önemli bilgiler paylaşıldı.
Snape, uzun yıllardır balıkçılar ile ortak araştırmalar yaptıklarını belirterek, kaplumbağalar ve yunusları ağlardan uzak tutacak yöntemler geliştirdiklerine dikkat çekti. 
“Böylece canlıların ölmesi engellenirken balıkçılara verdikleri zarar da ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır” diyen Robin Snape, bu araştırmalar sayesinde balıkçıların, kaplumbağaları koruma çalışmalarında aktif rol aldığını anımsattı.

“Bize ihbar ediniz”
Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti tarafından düzenlenen seminerde, denizlerde bulunan ölü ya da canlı deniz hayvanlarının Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’ne ihbar edilmesi istendi. “Bize, 0533 861 22 15 numaralı telefondan ihbarda bulunarak çalışmalara destek olabilirsiniz” diyen Robin Snape, sadece koruma değil araştırma projeleri üzerine de yoğunlaştıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2017, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474