banner564

Balistik sonucu bekleniyor

Tatlısu’da tasarruflarında dört silah ile yakalanan cinayet zanlıları hakkındaki soruşturma sürüyor

Balistik sonucu bekleniyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Tatlısu’da geçtiğimiz Cuma günü yakalanan ve 8 Şubat’ta Güney Kıbrıs’ta işlenen Ernesto Leonidis cinayetine karıştıkları iddia edilen Gürcistan uyruklu zanlılar Alexix Moisidis, Jan Ponizil, Georgios Otsibili ve Pavlos Aktritivis, dün ek tutukluluk istemi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılarda bulunan 4 silah ile ilgili balistik inceleme sonuçlarının beklendiği açıklandı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Çavuşu Eren Erdelhan, 24 Ağustos 2018 tarihinde saat 09.30’da, Tatlısu’da bir sitede bulunan zanlı Alexix Moisidis’e ait ikametgâh içerisinde yapılan arama sonucunda, Moisidis’e ait bel çantası içerisinde 1 adet toplu tabanca ile 6 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi, aynı ikametgâhta bulunan zanlı Jan Ponizil’in bel çantası içerisinde de 1 adet gazlı tabanca ile şaşma bulunduğunu belirten Erdelhan, aynı sitede bulunan ve mesele ile bağlantılı olan zanlı Georgios Otsibili ve zanlı Pavlov Aktritivis’in ikametgahında ise bir hazlı ve bir normal tabancanın yanı sıra 2 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi. Konu tabancaların balistik inceleme sonuçlarının beklendiğini bildiren Erdelhan, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Gündüz, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlıların 8 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474