banner564

NATO’ya uyumlu değil

ABD Savunma Bakanı, Türkiye’nin S-400 almasından endişeli olduklarını açıkladı

NATO’ya uyumlu değil
banner598

 ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasından dolayı endişeli olduklarını açıkladı. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, basın toplantısında bir soru üzerine Türkiye'nin egemen bir devlet olarak kendi kararlarını verme hakkı olduğunu söyledi ancak S-400'lerin NATO sistemlerine uyumlu olmaması sebebiyle Rus yapımı savunma sistemlerini almalarını tavsiye etmediklerini ve bu durumdan endişeli olduklarını kaydetti.

Mattis ABD’nin dış politikasını değerlendirirken Afganistan ve Suriye konusunda da açıklamalar yaptı. Afganistan’da özel kuvvetlerin bulunmasını akıllıca bulmadığını söyleyen Mattis, Suriye’deki kimyasal silah kullanımıyla ilgili olarak da Rusya ile iletişim halinde olduklarını açıkladı. Mattis ayrıca, Suriye halkının Esad tarafından yönetilmeyen bir hükümet seçmeyi amaçlaması gerektiğini de vurguladı.
Jim Mattis Güney Kore’deki askeri kapasitenin arttırılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Güney Kore’de büyük askeri tatbikatlar askıya alındı ancak küçük olanları devam edecek” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474