banner564

Ban Ki-moon: “Yüz yüze görüşelim”

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı telefonla arayarak New York’a davet etti

Ban Ki-moon: “Yüz yüze görüşelim”
banner598
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, önceki gün gece Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak, yakın bir zamanda kendisiyle New York’ta yüz yüze görüşmeyi arzu ettiğini iletti.
Ban Ki-moon-Akıncı görüşmesinin tarihi, iki tarafın çalışma programına uygun olarak belirlenecek.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon telefon görüşmesinde; Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’den aldığı bilgiler çerçevesinde, Akıncı’nın, Rum Lider Anastasiadis ile başlattığı müzakere sürecinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, uzun süredir devam eden “bölünmüşlüğün” sona ermesi için yürütülen çabalara desteğini yineledi.
Açıklamaya göre, “Bir dizi güven yaratıcı önlem üzerinde varılan uzlaşıdan duyduğu mutluluğu da belirten” Moon, “Her ikiniz de önünüzdeki bu eşsiz fırsatı değerlendirerek adanız ve toplumlarınız için bir gelecek inşa edebilirsiniz. Bu fırsatı iyi değerlendirirseniz, çok uzun süren uyuşmazlıkların bile siyasi irade, vizyon ve liderlikle çözülebileceğini tüm dünyaya göstereceksiniz” dedi.
Genel Sekreter, bu yolda güçlü desteğinin süreceğinden emin olunmasını istedi. Ban, ayrıca Akıncı’ya yakın gelecekte New York’ta yüz yüze görüşme arzusu taşıdığını da ifade etti.

Akıncı, teşekkür etti…
Cumhurbaşkanı Akıncı da konuşmasında, Genel Sekreter Ban Ki-moon’a, gerek telefon gerekse daha önce gönderdiği mektup aracılığıyla ilettiği tebrik için teşekkür ederek, önemli bir fırsat penceresinin olduğuna inandığını ifade etti.

Siliguluların  pikniğine katıldı
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Siligu Dayanışma Derneği'nin Boğaz Piknik Alanı’nda düzenlediği pikniğe katıldı. Pikniğe eşi ile birlikte katılan Akıncı, burada dernek yetkilileri tarafından karşıladı. Pikniğe, Güney Kıbrıs'taki Siligu köylüleri yanı sıra Siligu köyü muhtarı Grios Kostas ile Ayyorgi muhtarı Renos Babafilipu da katıldı.
Pikniğe, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de bir süre katılırken, dernek başkanı Özel Tahsin ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Siligu köyü muhtarı Kostas, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevindeyken köye gerçekleştirdiği bir ziyaret sırada çekilen fotoğrafı da takdim etti. 
Siligu Dayanışma Derneği Başkanı Özel Tahsin de Akıncı’ya pikniğin anısına el yapımı bir çiçeklik sundu.

Boğaz’da gençlerle de buluştu
Bu arada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Boğaz Piknik Alanı’nda piknik yapan öğrencileri de ziyaret ederek, sohbet etti ve sosyal dayanışmanın önemine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473