banner564

Barbar cinayet unutulmayacak

Kumsal Baskını’nda şehit düşenler düzenlenen törenle anıldı

Barbar cinayet unutulmayacak
banner598
Rum ve Yunanlılar tarafından 24 Aralık 1963’te gerçekleştirilen Kumsal Baskını’nda şehit düşenler bugün Barbarlık Müzesi’ndeki Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı.
Törene, Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (KTBK) ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan (GKK) temsilciler, Lefkoşa Türk Belediyesi temsilcisi, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği ile diğer dernek, kurum, kuruluş ve okullardan temsilciler katıldı.
Törende, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ersin Tatar da hazır bulundu.
Anıta çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı marşı eşliğinde saygı duruşu, saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi.
Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndan Merve Yörükoğlu adlı öğrencinin “Kumsal” adlı şiiri okumasının ardından, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Muhabere Teğmeni İrfan Önk günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Tümgeneral Uzun’dan şehit ailelerine ziyaret
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, 21-25 Aralık Şehitler Haftası dolayısıyla Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.
Tümgeneral Uzun’u, Dernek Genel Başkanı Ertan Ersan ve dernek yetkilileri karşıladı.
Ersan, görüşme öncesi Şehitlerin fotoğraflarını göstererek Komutan Uzun’a olaylar hakkında bilgi verdi. Daha sonra şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474