banner564

Barış şarkıları söylendi

Portakal Şenliği için Palm Beach salihinde buluşan Kıbrıslı Türkler ve Rumlar, kağıt gemiler Akdeniz’in serin sularına bıraktı

Barış şarkıları söylendi
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da Palm Beach sahilinde dün, 1974 öncesi düzenlenen ve yıllardan sonra ilk kez geçen yıl yeniden başlatılan Portakal Şenliği gerçekleştirildi.
Mağusa İnsiyatifi ile Mağusa Kentimiz insiyatiflerinin iş birliği ile düzenlenen etkinlikte Palm Beach salihinde buluşan Kıbrıslı Türkler ve Rumlar, kağıt gemiler Akdeniz’in serin sularına bıraktı, hep birlikte barış şarkıları söyledi.
Ada Işığı Çocuk Korosunun da şarkıları ile renk kattığı etkinlikte Kıbrıslı Türkler ve Rumlar barış temennisinde bulundu. Üzerine barış dilekleri yazılan kağıt gemiler deniz bırakıldıktan sonra festivalin renkli kısmı olan portokal süslemesi ile etkinlik sona erdi.

Atai: Maraş açılmalıdır
Etkinlikte Mağusa İnsiyatifi adına konuşma gerçekleştiren Serdar Atai, bu yıl ikincisini düzenledikleri festivali denizdeki portakallar teması ile gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bir yıldan bu yana birçok gelişme yaşandığını hatırlatan Atai, Ortadoğuda başlayan ateş çemberinin Türkiye’yi sardığını aktardı. İstanbul ve Ankara’da yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşları da rahmetle andıklarını belirten Atai, ülkemizde de Maraş’ın halen daha bölünmüş bir şekilde durduğunu ifade etti. Palm Beach sahilinin 1974 öncesi renkli portakal festivallerine ev sahipliği yaptığını aktaran Atai, bu geleneği geçen yıl 22 insiyatifin ortak olarak yeniden hayata geçirdiklerini söyledi. Maraş’ın bölünmüşlüğünün bir an önce ortadan kalkmasını istediklerini belirten Atai, Maraş’ın ve Derinya Sınır Kapısının güven artırıcı önlemler çerçevesinde bir an önce açılmasını istedi.

İacovou: Maraş bir an önce açılmalı
Mağusa Kentimiz İnsiyatifi adına açıklama yapan Pavlos İacovou’da İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Bu yıl ikincisini düzenledikleri portakal festivalinin 1974 yılında Maraş bölgesinin bir geleneği olduğunu belirten İacovou, Maraş bölgesinin bir an önce güven arttırıcı önlemler çerçevesinde açılmasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474